VETERAN: Skiskytter-stjernen Kaisa Mäkäräinen synes det er for mye skadefryd mot Therese Johaug i Finland. Foto: Jonathan Nackstrand AFP

Reagerer på finsk skadefryd over Johaug: – Jeg synes det er vulgært

I Finland har mange jublet over Therese Johaugs positive dopingprøve. – Vulgært, mener skiskytter-stjernen Kaisa Mäkäräinen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Uttalelsen kommer i et intervju med Finlands svar på NRK, Yle.

Ikke bare blant folk flest, men flere av de finske løperne har vært kritiske.

– Det er en merkelig historie. Jeg lurer på om hun (Therese Johaug) snakker sant, sier Aino-Kaisa Saarinen til VG i helgen.

Les også: Johaug-advokat: Dette vil avgjøre saken.

Hun dro til og med til apoteket i Livigno og kjøpte en pakke med Trofodermin, bare for å vise verden «doping»-merkingen på esken.

Nå tar Kaisa Mäkäräinen avstand fra alle de «smakløse» kommentarene.

– Jeg synes det er trist å se. Det har vært veldig ensidig, både hvordan det finske folk har reagert og hvordan finske media har rapportert om det, sier hun til Yle.

VG+: Tatt for det samme som Johaug: – Det er en ond salve

– Finnene har vært bitre og viste skadefryd i denne situasjonen. Det synes jeg er vulgært, sier Mäkäräinen.

Skiskytterveteranen med fem VM-medaljer sier at hun selv ikke vet sannheten om saken og at det ikke er hennes oppgave å spekulere i hva som har hendt.

Den kjente sportskommentator Pekka Holopainen på avisen Ilta Sanomat sa nylig til Expressen:

– Gert Fylking (svensk politiker og skuespiller) ropte «endelig!». Det samme har vi hørt her i Finland de siste dagene. «Endelig!». Det er litt for mye skadefryd etter min smak, men slik er det, sa Holopainen.

Debattinnlegg: – Ført bak lyset av VG.

På spørsmål fra VG om finnene har fått et annet syn på norsk skisport enn tidligere, svarer han:

– Ut fra det man for tiden ser og hører på gatene og ved lunsjbordene, så kan dere være relativt sikre på det.

En annen finsk utøvere, skiløperen Sami Jauhojärvi, kommenterer Sundby-saken overfor svenske Expressen. Han har ingen sympatier for at nordmennene mener at det er en feil dom.

Johaugs forsvarstale: – Jeg har null skyld i denne saken

– Jeg synes det er som å kjøre i fylla. Dere har vel en grense på 0,2 i Sverige? Hvis du kjører og har over det, så har du kjørt i fylla, sier Jauhojärvi til Expressen.

– Det er samme sak med Sundby. Det er en grense. Er du over den, så er det doping. Om du er under, så er det ikke doping.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder