Klæbo-stikk mot Northug etter hoderisting

HAMAR (VG) Petter Northug (32) synes det var brutalt å konkurrere igjen, men la ikke skjul på at det var godt å vinne den første av to dueller mot Johannes Høsflot Klæbo (21) i Kirkebakken Grand Prix.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

For da Northug skøytet seg først over målstreken, noen få centimetre foran Klæbo under lagsprinten i Hamar, gliste 32-åringen godt.

Han var tydelig godt fornøyd med å sette 11 år yngre Klæbo på plass, men noen meter lengre opp bakken - etter målgang - begynte Northug å riste på hodet. Han forklarer det selv med at han ville vise at han var misfornøyd med spurten.

Det forstår Klæbo at ikke er tilfelle.

– Det er spill for galleriet. Han er i kjempeslag om dagen, sier 21-åringen til VG, om Northugs spesielle reaksjon på spurtseieren.

– Du er sikker?

– Han oser selvtillit og er i bra slag. Da synes han det er artig å vinne skirenn. Men det er 1–1, jeg slo han i finalen (sprintfinalen litt senere). Så langt er det likt, sier Klæbo og smiler.

les også

Northug-manager alvorlig skadet i fallulykke

Kvalm og syk

Northug følte seg både kvalm og syk etter endt konkurranse i solfylte Hamar. «Brutalt», uttalte ski-kongen til VG etter rennene. Kanskje ikke så rart. Det var første ordentlig tøffe rulleski-økt for sesongen onsdag kveld.

Han åpnet dagen med en sprintprolog. Deretter fikk han bryne seg på Klæbo i en ren spurtduell under lagsprintkonkurransen, før han til slutt skulle ut mot denne vinterens store ski-konge på nytt i en ren sprintfinale.

De to stjernene var naturligvis ankermenn under teamsprinten. Northug var satt opp på lag med Maiken Caspersen Falla, mens Klæbo dannet duo med Ingvild Flugstad Østberg.

les også

Northug tilbake på landslagssamling: – Må ned i vekt

– Vinner én av femti

De andre lagene hadde ikke en sjanse til å følge over seks etapper. Dermed ble det som publikum ønsket: Et oppgjør mellom «Team Northug» og «Team Klæbo», som førstnevnte gikk seirende ut av.

– Det har vært snakket om Klæbo de to siste årene. Det var greit å få møtt ham. Det er godt å ta første stikk, sier Mosvik-ekspressen og tenker på at det er svært lenge siden, kanskje tilbake til vinteren 2017, de to har møttes i en spurt.

– Vi kommer sikkert til å få en del dueller på samlinger og konkurranser. Vi får ta med oss de seirene vi får mot ham. Jeg tipper jeg vinner én av femti, sier 32-åringen og smiler igjen.

les også

Klæbo bryter med norsk langrenns suksessfaktor – igjen

Klæbo fikk «revansje»

De to møttes altså igjen noen minutter senere under den gjeveste øvelsen, nemlig sprintfinalen.

Der lå de i henholdsvis andre- og tredjeposisjon helt frem til oppløpet. Kun Klæbo klarte å snike seg opp på siden av Hamar-løperen og vinneren Stian Berg. Klæbo ble dermed nummer to, mens Northug måtte ta til takke med tredjeplass like bak 21-åringen.

PS: I kvinnefinalen var det Maiken Caspersen Falla som vant. Det ble naturligvis en duell mellom Gjerdrum-løperen, Ingvild Flugstad Østberg og Krista Pärmäkoski. På oppløpet var sprintverdensmesteren som var sterkest. Falla vant foran Østberg. De to henviste finnen til tredjeplass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder