Klæbo-stikk mot Northug etter hoderisting

LANGRENN

HAMAR (VG) Petter Northug (32) synes det var brutalt å konkurrere igjen, men la ikke skjul på at det var godt å vinne den første av to dueller mot Johannes Høsflot Klæbo (21) i Kirkebakken Grand Prix.

Publisert: Oppdatert: 13.06.18 22:20

For da Northug skøytet seg først over målstreken, noen få centimetre foran Klæbo under lagsprinten i Hamar, gliste 32-åringen godt.

Han var tydelig godt fornøyd med å sette 11 år yngre Klæbo på plass, men noen meter lengre opp bakken - etter målgang - begynte Northug å riste på hodet. Han forklarer det selv med at han ville vise at han var misfornøyd med spurten.

Det forstår Klæbo at ikke er tilfelle.

– Det er spill for galleriet. Han er i kjempeslag om dagen, sier 21-åringen til VG, om Northugs spesielle reaksjon på spurtseieren.

– Du er sikker?

– Han oser selvtillit og er i bra slag. Da synes han det er artig å vinne skirenn. Men det er 1–1, jeg slo han i finalen (sprintfinalen litt senere). Så langt er det likt, sier Klæbo og smiler.

Kvalm og syk

Northug følte seg både kvalm og syk etter endt konkurranse i solfylte Hamar. «Brutalt», uttalte ski-kongen til VG etter rennene. Kanskje ikke så rart. Det var første ordentlig tøffe rulleski-økt for sesongen onsdag kveld.

Han åpnet dagen med en sprintprolog. Deretter fikk han bryne seg på Klæbo i en ren spurtduell under lagsprintkonkurransen, før han til slutt skulle ut mot denne vinterens store ski-konge på nytt i en ren sprintfinale.

De to stjernene var naturligvis ankermenn under teamsprinten. Northug var satt opp på lag med Maiken Caspersen Falla, mens Klæbo dannet duo med Ingvild Flugstad Østberg.

– Vinner én av femti

De andre lagene hadde ikke en sjanse til å følge over seks etapper. Dermed ble det som publikum ønsket: Et oppgjør mellom «Team Northug» og «Team Klæbo», som førstnevnte gikk seirende ut av.

– Det har vært snakket om Klæbo de to siste årene. Det var greit å få møtt ham. Det er godt å ta første stikk, sier Mosvik-ekspressen og tenker på at det er svært lenge siden, kanskje tilbake til vinteren 2017, de to har møttes i en spurt.

– Vi kommer sikkert til å få en del dueller på samlinger og konkurranser. Vi får ta med oss de seirene vi får mot ham. Jeg tipper jeg vinner én av femti, sier 32-åringen og smiler igjen.

Klæbo fikk «revansje»

De to møttes altså igjen noen minutter senere under den gjeveste øvelsen, nemlig sprintfinalen.

Der lå de i henholdsvis andre- og tredjeposisjon helt frem til oppløpet. Kun Klæbo klarte å snike seg opp på siden av Hamar-løperen og vinneren Stian Berg. Klæbo ble dermed nummer to, mens Northug måtte ta til takke med tredjeplass like bak 21-åringen.

PS: I kvinnefinalen var det Maiken Caspersen Falla som vant. Det ble naturligvis en duell mellom Gjerdrum-løperen, Ingvild Flugstad Østberg og Krista Pärmäkoski. På oppløpet var sprintverdensmesteren som var sterkest. Falla vant foran Østberg. De to henviste finnen til tredjeplass.

Her kan du lese mer om