11 på rad for overlegne Johaug: Har vunnet med totalt seks minutter

MERÅKER/OSLO (VG) Therese Johaug knuste konkurrentene på nytt og i løpet av 11 renn har hun distansert alle konkurrenter med tilsammen minst seks minutter.

  • Jonas Wikborg
  • Nils Mangelrød

Artikkelen er over ett år gammel

– At hun kan vinne med så mye, er litt overraskende, og at det så stabilt og hver gang, sier landslagstrener Ole Morten Iversen.

VGs gjennomgang av sesongen viser at Johaug har vunnet skirenn med seks minutter og to sekunder tilsammen. Det vil si i snitt 30 sekunder på hver tiende kilometer damene har gått i konkurranser i år.

– Jeg føler selv at jeg har gått fortere før. Men jeg hadde ikke hatt sjans likevel. Hun er mye bedre til å gå på ski enn hun har vært de tidligere årene. Hun går bedre ski og forskjellen ligger mest der tror jeg, sier Heidi Weng etter at Johaug nok en gang hadde knust konkurrentene denne sesongen.

Sjekk seiersdifferansene til Johaug denne sesongen i faktaboksen:

Johaug ler når VG gjør henne oppmeksom på de seks minuttene hun har distansert konkurrentene med i løpet av 120 kilometer konkurranser.

– Det har vært en fantastisk sesong så langt og at jeg skal komme med en ny seier det er jo veldig moro. Jeg er stolt av meg selv at jeg klarer det. Det har ikke vært gitt at jeg skulle komme tilbake og det er ikke gitt at jeg skulle komme tilbake og ta alle seirene på «rappen» som jeg har fått.

For også i det som var Johaugs første fellesstart på nesten tre år knuste storfavoritten de andre. Hun sprengte NM-feltet fra start. Bare Astrid Uhrenholdt Jacobsen turte å holde følge da Johaug gikk til fra start, og allerede etter én kilometer hadde de to en liten luke til resten av de 59 andre løperne.

– Jeg hadde egentlig bestemt meg for å bå et jevnt hardt i dag, jeg prøvde å gå det jeg kunne hele veien og syns jeg lykkes godt med det, sier Johaug på pressekonferansen.

– Jeg kjenner at kroppen responderer og at jeg er i form. Jeg blir stiv opp bakkene men kalrer å hente meg inn i bakkene nedover, sier Johaug.

les også

Vraket til OL på «overtid»: - Kommer aldri til å føle meg trygg

1,2 kilometer senere var det også blitt en liten luke fra Johaug til Uhrenholdt Jacobsen, og lukene − mellom Johaug og Uhrenholdt Jacobsen og mellom Uhrenholdt Jacobsen og resten − ble bare større og større.

I mål var Johaug inne på tiden 38.38,3, 56,4 sekunder foran Uhrenholdt Jacobsen.

Det var Johaugs 11. distanserennseier denne vinteren. På 11 forsøk. Og det betyr også at hun tilsammen har slått konkurrentene med over 6 minutter på de 11 rennene. Det vil si at hun er et halvt minutt bedre enn alle konkurrentene i snitt på hver 10 kilometer etter at de har gått 120 kilometer i skirennene så langt i år.

– Det er unikt det hun driver med, konstaterte NRK-ekspert Fredrik Aukland underveis i løpet.

– Det er bare å glemme for alle svensker, italienere og russere. Den farten der får de ikke opp til VM, la Torgeir Bjørn til.

les også

Falla irritert på Skistad under sprinten: - Var sperret på alle kanter

Kampen om NM-bronsen ble av det mer spennende slaget, men mot slutten gjorde Kari Øyre Slind kort prosess på de andre skiessene. Hun stakk fra ikke lenge før oppløpet og sikret bronsen. Bak der igjen vant Falla spurten mot Weng, mens Flugstad Østberg ble nummer seks.

VG kommer tilbake med mer!

Mer om

  1. Vintersport
  2. Langrenn

Flere artikler

  1. Weng overbevist om at Johaug vinner alt denne sesongen: - Går sprint, bare i ti runder

  2. Svikt bak Johaug og Østberg: Weng hylte av jubel 75 sekunder bak Johaug

  3. Suverene Johaug vant sitt første VM-gull etter comebacket

  4. Johaug etter comebacket: - Gikk på mental smell

  5. Sjekk Johaugs knockout av gamle resultatlister: - Slik det har vært hele sesongen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder