STRESSET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen viser stigende form. Her er hun utslitt etter 15 km på NM.
STRESSET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen viser stigende form. Her er hun utslitt etter 15 km på NM. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Jacobsen ble stresset da alle andre gikk fort – fikk en mental knekk

Publisert: Oppdatert: 13.01.18 19:31
LANGRENN

GÅSBU (VG) Marit Bjørgen (37) tok sitt 24. NM-gull. Det viktige for Astrid Uhrenholdt Jacobsen er at hun har slått Ragnhild Haga to dager på rad.

– Det skal bli vanskelig å sette meg ut nå, sier Jacobsen om distanserennene i OL etter NM-sølvet på 15 kilometer fellesstart med skibytte.

Jacobsen har tapt for Bjørgen med to tideler to ganger på to dager. Men før Jacobsen kom til NM på Gåsbu, har hun vært stresset.

Før jul var hun ikke helt seg selv.

– Jeg føler at alt har gått etter min plan. Men så har jeg blitt stresset mot jul og Tour de Ski. Jeg var ikke helt meg selv mentalt, mest fordi det er så mange andre som har gått så fort, sier Jacobsen til VG.

Hun har vært redd for at hun ikke skulle vise god form i tide til en plass på distanselagene i OL. Hun valgte å avbryte Tour de Ski. Derfor var det viktig for henne å slå Ragnhild Haga to ganger på to dager i NM.

– For jeg går for sakte tidlig. Formen min kommer for sent til å være bra nok til å komme med på laget. Sånn formmessig er jeg helt etter planen. Det gir trygghet, for det handler om å være i form i OL, sier Jacobsen til VG.

Noen blir skuffet

Hun er helt sikker på at formen kommer til å være enda bedre i OL.

– Hva tenker du om kampen om å komme med på 10 og 15-kilometeren i OL, som også er viktig for å få gå stafett?

– Den er veldig hard den. Noen kommer til å bli skuffet uansett. Det skal bli vanskelig å sette meg ut, svarer Jacobsen.

Marit Bjørgen fikk møte kong Harald etter NM-gullet.

– Jeg følte jeg hadde overtaket på Astrid og Ragnhild. Jeg følte jeg hadde det på min side og jeg gjennomførte en god spurt. Kroppen fungerer veldig bra, sier Bjørgen, som nå skal på høydeopphold.

– Du må holde deg frisk til OL, sa Kong Harald til Marit Bjørgen på Gåsbu.

Rognes-løperen vant også sprinten torsdag, og har dermed sikret seg tre NM-gull på like mange dager.

Haga føler seg ikke trygg

Ragnhild Haga har hatt en strålende sesong. Hun er imponert over den formstigningen Jacobsen har hatt.

– Jeg tror vi kommer til å få tidenes beste reserve som må sitte og se på og være medaljekandidat, så det er jo kjedelig for den det blir, sier Haga til VG.

– Jeg er ganske mange hakk bedre enn i fjor, og det tar jeg med meg. Jeg er aldri trygg på en plass, kanskje om jeg hadde vært Marit så, sier Haga og ler.

Denne artikkelen handler om