Johannes Høsflot Klæbo går Tour de Ski

Johannes Høsflot Klæbo (22) har bestemt seg for å gå Tour de Ski. Flere av de største skistjernene står derimot over vinterens største ski-begivenhet - nest etter VM i Seefeld.

OL-helten har tatt avgjørelsen sammen med morfar og trener Kåre Høsflot og landslagets sprinttrener Arild Monsen. Vinterens VM går senere enn mesterskapene ofte går.

– Jeg har lyst til å gå, så får det være opp til Norges Skiforbundet om jeg får lov til å gå, sier Klæbo på vloggen sin om Tour de Ski mandag kveld.

– Jeg håper kanskje at jeg har gjort meg fortjent til det. Torsdag får vi svaret når laget blir tatt ut.

I romjulen går startskuddet for langrennssportens største årlige begivenhet når Tour de Ski tar til i italienske Toblach. I en uke skal ski-eliten konkurrere seg gjennom Mellom-Europa og ende opp monsterbakken i Val di Fiemme.

les også

Knuser Norge på pallen i sesongstarten: Sverige-Norge 9–4

Klæbo har aldri gått Tour de Ski tidligere. I fjor hadde han en historisk sterk seiersrekke i rennene før jul, men droppet Tour de Ski i jakten på OL-formen. Det endte med tre gull i Pyeongchang. Siden sikret han seg også verdenscuptrofeet.

Charlotte Kalla og Ebba Andersson er blant dem som allerede har varslet at de dropper Tour de Ski. Det er ikke avklart om vinterens suverene ener i kvinneklassen, Therese Johaug, stiller til start.

les også

Johannes Høsflot Klæbo tangerte Petter Northug i Davos

Årets Tour de Ski er det 13. i rekken. FIS’ langrennssjef Vegard Ulvang reagerer på at store stjerner står over.

PALLEN: Ebba Andersson, Therese Johaug og Charlotte Kalla utgjorde pallen på Lillehammer. I verste fall vil alle tre mangle i Tour de Ski. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Vi har alle et felles ansvar for å markedsføre sporten vår og delta på de store eventene. Det ansvaret hviler selvfølgelig mest på de aller beste. Det er de som drar mest oppmerksomhet, sier han til NRK.

Seefeld-VM starter 20. februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder