UTLADET: Emil Iversen, her etter femmila i OL, skal forsøke å avlsutte sesongen med stil, selv om han innrømmer at motivasjonen ikke er helt på topp etter OL. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Utladet Iversen holder ferieplanene hemmelig

LAHTI (VG) Emil Iversen (26) gleder seg til sesongen er over. Før neste vinter skal han pønske ut en plan for å stille sterkt til VM i Seefeld.

Publisert:

– Nå teller jeg på sekundene til siste renn i Falun og banketten der, så blir det ganske mye avkobling i påsken. Jeg skal prøve å avslutte med stil og tyne ut det siste jeg har så blir det en velfortjent ferie, sier Iversen til VG.

Han ble nummer ti på sprinten i Lahti lørdag.

– Det har vært ganske blytungt etter jeg kom hjem fra Korea. Femmila der og hjemreisen tok på. Oppladningen har ikke vært helt som jeg håpet på, men jeg har prøvd å gjøre det beste ut av det, sier Iversen.

les også

Krogh åpner for overgang til Northugs lag

Hemmelig ferie

Motivasjonen var ikke på topp før en ny verdenscuphelg etter de olympiske lekene.

– Man blir utladet selvfølgelig. OL er det store og når du ikke lykkes der blir du utladet. Det er OL jeg har viet hvert sekund til de siste årene...

I OL endte 26-åringen på åttendeplass på sprinten og tiendeplass på femmila. Han har allerede planlagt ferien - uten å ville avsløre hva planen er.

– Jeg har noen reiser på planen etter sesongen. Det er hemmelig hvor, forteller Iversen og smiler.

– «Halvveis» sesong

– Hvordan synes du sesongen har vært?

– Det har vært litt «halvveis». Det har vært noen gode helger og noen dårlige. Stabiliteten har vært ganske bra, så handler det om å få det lille ekstra giret. Jeg føler jeg har mer inne, svarer Iversen.

SLITEN: Emil Iversen gleder seg til sesongen er over. Foto: Herman Tinius Folvik/VG

Med en god oppkjøring tror trønderen at han kan hevde seg sterkere neste sesong. Iversen har vunnet ett renn, samt to pallplasser i verdenscupen.

les også

Klæbo sikret sprintkula med 3. plass: - I praksis avgjort totalcupen også

– Jeg har mange av egenskapene som er viktig. Det gjelder å få litt mer kapasitet og stramme seg litt opp teknisk, men det er ikke lett. Jeg skal prøve å legge en slagplan inn mot VM, sier Iversen, som var mellomfornøyd med sprinten i Lahti.

– Det var som resten av sesongen. Helt greit.

Søndag venter 15 kilometer.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder