INNRØMTE DOPING: Johannes Dürr, her fra 30-kilometeren i Sotsji-OL i 2014, der han ble nummer åtte. Østerrikerens resultat ble strøket i etterkant. Foto: Matthias Schrader / AP

Dopingjournalist: Johannes Dürr arrestert i Innsbruck

Den tidligere dopingtatte langrennsløperen Johannes Dürr skal ifølge den tyske journalisten Hajo Seppelt være arrestert i Østerrike.

Artikkelen er over ett år gammel

Det skriver Seppelt på sin Twitter-konto. Også den østerrikske storavisen Kronen Zeitung hevder at Dürr er arrestert.

– Dopingvitnet Johannes Dürr er arrestert i Innsbruck/Østerrike etter mistanke om brudd på idrettslov og/eller brudd på østerriksk anti-dopinglovverk. Årsaken er så langt ukjent, skriver Seppelt.

Ifølge Kronen Zeitung er Dürr mistenkt for å være mellomleddet mellom de dopingtatte utøverne Max Hauke og Dominik Baldauf og dopinglegen Mark Schmidt, som holdt til i den tyske byen Erfurt.

les også

Arrestert ski-lege fikk dopingutstyr etter sykkelskandale

DOPINGJOURNALIST: Tyske Hajo Seppelt var en travel mann etter at han sprakk nyheten om at politiet i Østerrike hadde gjennomført flere arrestasjoner under VM i Seefeld. Her står han utenfor en av husene der det ble gjennomført arrestasjoner. Foto: Bjørn S. Delebekk

Dürr skal ifølge Seppelt ha vært ett av politiets viktigste vitner i forbindelse med dopingrazziaen i Seefeld under VM, som endte med at fem utøvere og fire personer i støtteapparat ble arrestert av politiet i Østerrike og Tyskland.

Bildene av Hauke, som ble arrestert med dopingnålen i armen, gikk verden rundt i etterkant av arrestasjonen:

Dürr var en av Østerrikes beste langrennsutøvere før han avla en positiv dopingprøve 16. februar 2014. I ettertid innrømte han bruk av bloddopet EPO. Han la opp som følge av sin fire år lange utestengelse.

les også

Dopingdømt østerriker tror Johaugs historie er oppdiktet – slik svarer den norske stjernen

Han deltok i januar i den tyske TV-dokumentaren «Die Gier nach Gold» («Grådigheten etter gull»), der han åpnet opp om sin egen dopingbruk. Dokumentaren, som er laget av Seppelt, kan sees her på NRKs nettavspiller.

les også

Tysk dopingjournalist ber folk våkne etter razzia i ski-VM

VG har snakket med politiet i Tyrol, men de ønsker ikke å kommentere saken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder