IKKE FORNØYD: Martin Johnsrud Sundby var tydelig misfornøyd med den første etappen i Tour de Canada. Verdenscuplederen ble slått ut i kvartfinalen i sprinten og forlot arenaen uten å snakke med pressen. Foto: Terje Pedersen , NTB scanpix

Taus Sundby kan få trøbbel med Canada-kulden

Krogh: – Ikke bra hvis det skal ødelegge touren for hans del

GATINEAU (VG) Martin Johnsrud Sundby (31) røyk ut av kvartfinalen og forlot stadion uten å snakke med pressen. Nå kan det være mer trøbbel i sikte for verdenseneren.

  • Morten Stokstad
Publisert:

For Sundby, som sliter med nedsatt lungekapasitet og astma, blir sterkt hemmet i i kulde. Tirsdagens sprint foregikk i nærmere ti minusgrader.

I Montreal onsdag er det ventet sterk vind i tillegg, mens det i Quebec på fredag er det meldt 24 kuldegrader på det verste...

Les også: Sundby mener astma-problemene er et markant handikap

Håper på mildere vær enn ventet

Det kan være mer enn Martin Johnsrud Sundbys skjøre lunger tåler.

– Det er jo ikke bra hvis det skal ødelegge touren for hans del. Vi får håpe at værmeldingen ikke slår til og at det blir litt mildere. Det er litt hutrete nå, sier Finn Hågen Krogh, som ble beste nordmann med fjerdeplass i sprintfinalen på den første etappen.

Petter Northug imponerte med å vinne både prologen, kvartfinalen og semifinalen, men fikk en dårlig reise i finalen og måtte nøye seg med å bli nummer seks. Han krysser fingrene for at Sundby tåler ekstremkulden som er i vente.

– Vi får bare håpe at han finner ut av det. Når vi får et distanseløp så håper jeg at Martin er oppe der igjen, sier Petter Northug.

Hvordan Martin Johnsrud Sundby følte seg etter å ha blitt slått ut i kvartfinalen vites ikke. Han forlot arenaen uten å ville snakke med pressen.

– Jeg tror det bare skyldes skuffelse, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

– Han så trøtt ut. Jeg tror han skulle hjem for å sove. Han kommer sikkert sterkere utover i touren. Det er tidlig å avskrive Martin. Jeg frykter heller at han blir tent av den dagen her enn at det var negativt for hans del, sier Finn Hågen Krogh.

Les også: Fallas mål er ikke å bli rik og berømt

Northug fornøyd med starten

Sergej Justjugov viste seg igjen som en knallsterk sprinter og vant foran franske Richard Jouve og amerikanske Simeon Hamilton.

Les også: Trener Kveen mener Northug må gjøre en «helsikes jobb»

– Det var litt kaotisk. Det var greit og litt selvforskyldt, men du føler at du kan pakke sammen og at jobben er gjort. Når du kommer til finale har du fått med deg bonussekundene du trenger. Marginene er små om du blir nummer seks eller en, egentlig, sier Northug.

– Hva er ditt mål sammenlagt i Tour de Canada?

– Jeg håper å kjempe i toppen. Nå har jeg fått den starten jeg ønsker. Det har Finn fått også. Men det er utropstegn bak Justjugov, svarer Northug, som likte det han så av de nokså store antallet publikummere som hadde møtt frem i Tour de Canada-åpningen.

– Det var mye folk. Det overrasker meg. Det virker som om interessen er bra. Vi får håpe at trykket blir med oss videre i touren.

Les også: Sundby: – Jeg liker å spre litt falske rykter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder