KOKKEKUNST: Therese Johaug (t.v) og Marthe Kristoffersen lagde middag for Marit Bjørgen og andre skivenner på Mathallen i Oslo i går kveld. Lammepølsa falt i smak hos de matglade langrennsjentene. Foto: Helge Mikalsen , VG

Johaug: – For meg betyr penger ingenting oppi det hele

MATHALLEN (VG) Therese Johaug (27) melder seg ut av høstens store tema i langrennsmiljøet.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

At Petter Northug ennå ikke er kommet til enighet med Norges Skiforbund om en avtale som gjør at han kan delta i verdenscupen ønsker hun ikke å mene noe om.

– Jeg har meldt pass for lenge siden. Han kommer sikkert til å gå skirenn. Det er skriverier opp og i mente. Det gidder jeg ikke å ta del i en gang, sier Johaug, og tillegger at hun selv ikke er spesielt opptatt av penger.

– For meg betyr penger ingenting oppi det hele. Jeg elsker å være i fellesskapet, jeg elsker å gå fort på ski, og det er det som er målet mitt. Jeg har lyst til å videreutvikle meg selv for å få ut det ytterste. Da er landslaget faktisk den beste modellen for min del. Men jeg har full respekt for at andre velger sine måter. Der er vi veldig forskjellige. Jeg er en sosial person som liker å være i et fellesskap, og da er landslagsmodellen det beste for meg.

Sammen med Marthe Kristoffersen disket hun i går opp hos en av sine mange sponsorer, kafékjeden Jordbærpikene, og lagde middag til Marit Bjørgen, landslagstrener Egil Kristiansen og en rekke andre skivenner.

Les også: Marthe Kristoffersen trente seg i senk

Kobler av på kjøkkenet

Den energiske langrennsløperen fra Dalsbygda forteller at hun får masse ekstra krefter av å tilbringe tid på kjøkkenet.

FOKUSERT: Therese Johaugs fingerbrudd tidlig i september er leget. Både trening og middagslaging går lekende lett. Foto: Helge Mikalsen , VG

– Jeg liker veldig godt å lage mat. Det å kokkelere gir meg bare mer energi til den daglige treningen. Det å koble av her betyr mye for min del, sier Johaug til VG mens pølsene tyter ut fra kjøttkvernen.

– Therese har vist husmorevner tidligere, så det er ingen tvil om at dette blir bra. Hun er veldig god til å lage mat, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Ifølge manager Jørn Ernst er Johaug et så populært sponsorobjekt at de stort sett må takke nei til det meste av forespørsler. Likevel er et titalls samarbeidspartnere med i markedspoolen som sikrer 27-åringen rundt ti millioner kroner i året. Og med en gravid Marit Bjørgen på sidelinjen blir fokuset enda større på kronprinsessen som kan bli kronet som dronning den kommende sesongen.

– Det er nok forventet at Therese vil ta en litt mer kapteinsrolle nå som Marit ikke skal konkurrere til vinteren. Hun begynner å bli såpass erfaren at hun kommer til å takle det fint, sier Ernst.

– Jeg tenker egentlig ikke så mye på det. Vi er en hel jentegjeng som står sammen. Vi savner Marit alle sammen, men vet samtidig at hun kommer tilbake igjen, sier Johaug.

Les også: Johaug med to fingerbrudd på kort tid

Les også: Johaug sørget for tidenes norske gullfest

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder