TAKK, MEN NEI TAKK: Petter Northug, her i sving under 50 km fristil i OL i Sotsji, vil fortsette å være Coop-løper. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Northug om landslaget: - Jeg kommer til å takke nei

Overfor Adressa bekrefter Petter Northug (28) at han kommer til å stå utenfor landslaget også neste sesong.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg kommer til å takke nei. Jeg trives kjempegodt i samarbeidet med Coop, og nå håper jeg at jeg får en sesong der jeg er frisk fra A til Å, så tror jeg vi kan legge andre diskusjoner til side, sa Northug til Adressa søndag ettermiddag.

Northugs sesong har vært tung og preget av motgang. Først fikk han problemer med sykdom under oppkjøringen, noe han fikk slite med lenge etterpå. Sesongens store mål var OL i Sotsji, men trønderen måtte reise hjem uten medalje.

- Det har vært en sesong under pari. Det er det ingen som helst tvil om. Slik forventningene til ham er, blir alt annet enn OL-gull og «kula» under pari, har trener Eirik Myhr Nossum tidligere oppsummert overfor VG.

Bruker ikke energi på det

Snart venter et nytt landslagsuttak. Men ifølge Northug spiller det liten rolle for ham om navnet hans står på lista eller ikke. Han liker privatlaget sitt, og slik vil han fortsette.

- Når jeg starter treningen min i mai så bruker jeg ikke energien min på dette. Jeg har folk rundt meg som bryr seg om det, sier han til Adressa .

Etter at OL var over valgte Northug først å stå over femmila i Holmenkollen. Deretter meldte han pass til verdenscupavslutningen i Falun, samtidig som også NM gikk fløyten.

Begrensninger

I det siste har han gått et par turrenn, senest i går tok han seieren i Fjälltopploppet, et 28 kilometer langt løp i Bruksvallarna i Sverige.

Landslagssjef Åge Skinstad sa til TV 2 i mars at man vil begrense Northugs muligheter til å profilere hovedsponsor Coop når han er på landslagsoppdrag neste sesong.

Northug fikk spørsmål også om dette fra Adressa, men fleipet med at han som tittelforsvarer uansett får stille til start på 15 kilometeren under VM neste år.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder