I HARDT VÆR: Smøresjef Knut Nystad måtte gang på gang forklare hvorfor de norske smørerne ikke hadde truffet blink under OL i Sotsji. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Nystad fikk ny kontrakt etter smøremissen i OL

Samtlige landslagstrenere i langrenn fortsetter fram til VM i Falun. Det samme gjelder smøresjef Knut Nystad, melder NRK.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Nystad hadde i utgangspunktet kontrakt ut denne sesongen. Nystad fikk betydelig med kjeft da de norske slet voldsomt med skiene midtveis i Sotsji-OL.

- Knut Nystad har sagt muntlig ja til å bli med i minst én sesong til. Det samme har kvinnelandslagstrener Egil Kristiansen og herrelandslagstrener Trond Nystad, som også hadde utgående kontrakter, sier langrennssjef Åge Skinstad.

Skinstad selv er enig med langrennskomiteen i Norges Skiforbund om en ny fireårsavtale som kan revurderes etter hver sesong.

Blir med til Falun

Landslagssjef Vidar Løfshus og sprinttrenerne Arild Monsen og Roar Hjelmeset har alle kontrakter som løper til ut VM i Falun.

- Vi håper også Vidar blir med videre etter 2015, og det har vi signalisert tydelig. Heldigvis har vi over et år på oss til å bli enige om det, sier Skinstad.

Tidligere sprinttrener Ulf Morten Aune skal over i en ny rolle. Han har denne sesongen vært sprinttrener sammen med Arild Monsen.

- Ulf Morten skal jobbe mer administrativt, og kommer til å jobbe tett sammen med landslagssjef Vidar Løfshus. Vi er ikke hundre prosent enige om alle detaljer ennå, men vi er veldig glade for at Ulf Morten blir værende i organisasjonen med all sin kunnskap og erfaring, sier Åge Skinstad til NRK.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder