Krüger-vraking får kritikk etter Klæbo og Iversens fiasko: - Skivebom

SEEFELD (VG) Mens Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen ga opp lørdagens tremil litt over halvveis, var fjorårets OL-vinner Simen Hegstad Krüger vraket. Nå får uttaket kritikk igjen, men Fredrik Aukland forsvarer landslagssjefen.

les også

Oppvasken avblåst: Røthe reddet sjefene

– Jeg har ikke brydd seg så mye om det som er skrevet om uttak, vi gjorde nå et uttak vi mente var riktig og vi får nå i hvert fall to på pallen. Vi kopierer ikke helt OL, men det er fanken ikke langt unna, heller, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

– Kanskje hadde vi kopiert OL med Krüger på laget?

– Ja, hehe. Det kan vi aldri vite. Jeg var veldig fornøyd med det laget vi stilte, vi har to på pallen og det sier det meste, sier Nossum.

SKI-VM: Få siste nytt og les alt om VM her

Iversen og Klæbo ga opp

Treneren fikk kritikk etter at OL-vinneren Simen Hegstad Krüger ble vraket til samme distanse i VM i Seefeld, bare året etter triumfen i Pyeongchang. Og da lørdagens 30 kilometer med skibytte bare var litt over halvveis, slakket Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo av.

De var mer en halvminuttet bak, sjanseløse på medalje. Og hjemme i sofaen sitter OL-vinner Krüger.

– Å ta ut løperne så lang tid i forveien, det kan gi dem litt trygghet, men i Norge er det så mange gode løpere at det ikke er helt rettferdig, kommenterte Thomas Alsgaard hos VGTV.

les også

Røthe tok VM-gull etter spurtthriller

NRK-ekspert Fredrik Aukland var opptatt av å nyansere bildet.

– Krüger vet at han kunne tatt medalje her i dag. Det er ingen tvil om det. Han vet at han er like god. Det er klart det må være bittert. Samtidig presterte han ikke godt nok tidligere i sesongen til å få gå, sier Aukland til VG, og sier at taktikken med to kapasitetsløpere og to spurtere tross alt lyktes godt.

Sjur Røthe vant og Martin Johnsrud Sundby tok bronse.

les også

Russertreneren: Mener Klæbo-uttaket er en tabbe

– Vi vet jo at det er en Simen Hegstad Krüger som sitter hjemme og gjerne skulle vært med her, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK, etter at han sikret VM-bronsen - bak Sjur Røthe og Aleksandr Bolsjunov.

Krüger har hatt sviktende resultater denne sesongen sett under ett, men har fått en veldig stigning på nyåret og klatret seg opp til pallen i Tour de Ski-sammendraget:

– Dette hadde vært et drømmeopplegg for Krüger, kommenterte NRKs Torgeir Bjørn underveis i lørdagens 30 kilometer, etter at toget var gått for Klæbo og Iversen.

«Fryktelig»

Sportslederen i Dagsavisen, Reidar Sollie, var blant de som tok til Twitter for å kommentere det faktum at Krüger ikke fikk gå lørdagens tremil.

«Skivebom», skriver han om Nossums avgjørelse om å velge Klæbo over Krüger.

«Fryktelig uttak», skriver Eurosport-kommentator Jørn Sundby.

Russernes landslagstrener, Markus Cramer, var svært kritisk til uttaket før mesterskapet begynte.

– Det var en stor overraskelse for meg. Krüger er OL-mester og har denne sesongen hatt virkelig gode resultater. Under NM var ikke Klæbo så god. Jeg mener uttaket er et feilgrep, sa Cramer til VG etter den russiske pressekonferansen i Seefeld tirsdag.

I mål var Klæbo nummer 30, fire minutter og 35 sekunder bak gullvinner Røthe. Iversen fulgte på plassen og sekundet bak.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder