Iversen om Halfvarsson-stunt: - Skjønner at det var en spøk 

SEEFELD/OSLO (VG) Emil Iversen (27) lar seg ikke hisse opp av videoen der svenske Calle Halfvarsson harselerer med TV 2-ekspert Petter Northug og de norske landslagsgutta. 

– Uansett hvordan den videoen er, så har vi et godt forhold. Vi har ikke endra noe på det. Vi skjønner at det var ment som en spøk, sier Emil Iversen på en pressekonferanse med det norske sprintlaget før torsdagens VM-sprint i Seefeld. 

VG får opplyst at Skiforbundet hadde et møte kvelden i forveien hvor det skal ha vært noen reaksjoner internt etter musikkvideoen til NRK, der Halfvarsson er med og blant annet sager opp og sparker hodet av pappfigurer av norsk skistjerner.

Johannes Høsflot Klæbo og Iversen ble pepret med Halfvarsson-spørsmål, men begge svarte heller «taktisk smart».

les også

Stavås Skistad tror Nilsson frykter henne i VM-sprinten

«Kutter» hodet av Northug

– Jeg har ikke noen kommentar, annet enn at det er det det er, sier Klæbo. 

– Jeg stiller meg bak Johannes, sier Iversen. 

– Har han grunn til å beklage? 

– Det har ikke jeg noen kommentar om, sier Iversen. 

– Enig med Emil, sier Klæbo. 

LIKER CALLE: Emil Iversen, her under et pressetreff på Sjusjøen i februar, har ingenting vondt å si om Calle Halfvarsson. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Halfvarsson har hovedrolle i en humoristisk musikkvideo i NRK-humorprogrammet «Helt Ramm» der svensken tar igjen mot Norge etter å ha vært Petter Northugs hakkekylling i mange år. 

Halfvarsson kutter hodet av pappfigurer av Klæbo og Northug, og det kastes øks og spys på Martin Johnsrud Sundby. Emil Iversen får også et stikk i videoen. Her kan du se utdrag av videoen:

Den svenske stjernen har lagt seg flat etter å ha sett videoen, og han mener NRK brøt en avtale om at han skulle få se den før den gikk på lufta.

les også

Aftonbladet-kommentator om Calle Halfvarssons stunt: - Patetisk!

– Calle vart god på sprinten i fjor, og han er en outsider på flere distanser og en vi må passe oss for på torsdag. Han er bedre på ski enn til å synge, i hvert fall, slår Iversen fast.

Iversen, Klæbo, Sindre Bjørnestad Skar og Finn-Hågen Krogh er de norske utøverne som går for gull på VM-sprinten søndag. Sprinttrener Arild Monsen forventer en utfordrende løype. 

– Man kommer opp i en hastighet på nesten 60 km/t nedover, men jeg tror vi er godt forberedt, og har lagt en god strategi. Vi kan ikke ta alt på hælen i morgen, sier Monsen. 

les også

Sorgen og savnet gir Johaug motivasjon i gulljakten

Pluss content

– Mye kan skje. Det er en vanskelig løype hvor jeg tror midtpartiet vil avgjøre mye. Man kan komme langt bakfra og likevel være i front i bunnen av bakken, mener Klæbo.

Iversen beskriver løypa som «kul» og med mange utfordringer.

– Nå er jeg der jeg skal være. Jeg føler meg som en utfordrer til å slåss om seieren, sier Sindre Bjørnestad Skar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder