Bjørndalen disket etter standplass-blemme

LANGRENN

ÖSTERSUND: Norske TV-seere fikk se en fortvilet Ole Einar Bjørndalen rope på hjelp under siste skyting på søndagens verdenscupjaktstart. Feilen var hans egen og endte med disk. Etterpå stakk Bjørndalen av fra stadion.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:19

-Jeg var godt forberedt. Hva mer kan jeg si?

Kjæresten Nathalie Santer gikk ved siden av og trøstet så godt hun kunne. Men etter søndagens kjempetabbe var det lite hun kunne gjøre.

-Jeg skal ikke gjøre slike feil, men var sliten og oppgitt da jeg så at magasinet var borte. Det er nok årsaken, uten at jeg helt kan si hva som skjedde, sa Ole Einar.

-En dårlig generalprøve er kanskje bra før VM?

-Nei! Ikke for meg. Dette var for ille, sa Bjørndalen før han forsvant utenfor rekkevidde.

Han ble disket av IBU på bakgrunn av to paragrafer. For å ha brukt ekstraskudd på standplass og ha gått i mål med skudd i våpenet.

Generaltabbe

Den unødvendige feilen kostet ham sammenlagtledelsen i verdenscupen. Nå har franske Raphael Poiree overtatt.

Bjørndalen mistet det siste magasinet i strafferunden etter tredje skyting, men merket det ikke før han skulle skyte den fjerde serien. Han gjorde da en generaltabbe ved å bruke de to ekstraskuddene som satt fast i geværet, før han tok ekstramagasinet i bruk.

-Da blir du disket, og det vet Ole Einar. Det er utilgivelig å gjøre noe slikt, men det gikk nok litt for hett for seg akkurat da, sa en oppgitt Gisle Fenne til NTB. Skytetreneren ga det nye magasinet til en funksjonær, som igjen ga det til en presset Bjørndalen.

-Han skulle tatt ut det gamle magasinet og bare brukt det nye. Han lærte nok litt i dag, men det må være lov å feile, fortsatte Fenne som er glad bommerten skjedde søndag og ikke neste uke i VM.

Spenning

Bjørndalen hang lenge med i teten i en utrolig spennende jaktstart. Frode Andresen ledet helt til siste serie var avfyrt, da russeren Pavel Rostovtsev snek seg forbi med noen fattige sekunder. Men Andresen var sterkest på slutten.

Ole Einar lå som nummer to etter første liggende, men bommet deretter tre ganger og var plutselig over halvannet minutt bak. Etter tredje skyting var avstanden 55 sekunder til teten, men så fulgte blunderen og Bjørndalen ødela alt.