OVERLEGEN: Stina Nilsson parkerte resten av feltet på sprinten. Da hun løftet armene for seier, kjempet Maiken Caspersen Falla om sølvet lenger bak mot russiske Julija Belorukova.
OVERLEGEN: Stina Nilsson parkerte resten av feltet på sprinten. Da hun løftet armene for seier, kjempet Maiken Caspersen Falla om sølvet lenger bak mot russiske Julija Belorukova. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

Kjepphøye svensker etter Nilssons utklassing: – Så ut som en kvartfinale

LANGRENN

De svenske kommentatorene var i ekstase da Stina Nilsson (24) tok Sveriges første gull på en individuell OL-sprint. I duell med Maiken Caspersen Falla (27) var 24-åringen overlegen.

Publisert: Oppdatert: 13.02.18 14:13

– Dette kunne vært en kvartfinale. Stina Nilsson vinner med fryktelig stor margin. Hun har sett så sikker ut, så fryktelig sikker ut. Hun er rolig og stresser aldri. Hun tror ikke selv at det er sant. Det er en fantastisk konkurranse av Nilsson, kommenterte Roberto Vacchi på Eurosport Sverige sin sending.

Nilsson vant med over tre sekunder på Falla. Den enorme prestasjonen gjør svenskene stolte.

– Det er makeløst, sier ekspert Per Elofsson.

– Det er som jeg sa, det virket som en kvartfinale. Det skal ikke være mulig. Det er heftig å få oppleve, synes Bianchi.

Nilsson i tårer

Etter å ha befestet sin posisjon som verdens beste sprinter, kom tårene for Nilsson. Det hadde hun ikke ventet.

– Jeg trodde aldri at jeg skulle gråte, men dette ligger så nær hjertet. Det er noe jeg har jobbet for så lenge. Jeg måtte bare slippe ut alt, sier Nilsson.

– Det ligger mye bak?

– Ja. Det ligger så mye bak, både opp- og nedturer som ikke mange vet om. Det er så utrolig heftig å få dette ut i sporet. I semifinalen kjentes det ut som jeg bare trengte å gå med halv fart. Det var en veldig god dag, sier OL-gullvinneren.

Roser smørerne

De svenske løperne hadde tilsynelatende god gli hele dagen i Sør-Korea. Det bidro også sterkt til Nilssons triumf.

– Det så ut som Falla ikke fikk til teknikken i starten. Men det ser ut som Stina Nilsson har betydelig bedre gli. Hun har gjort alt rett, kommenterte Vacchi.

– Smørerne har gjort en stor jobb. Man ser hvilke utrolige ski svenskene har hatt, supplerer den tidligere skihelten Elofsson.

– Var nervøs

Anders Södergren fulgte også sprintfinalen som ekspert. Han så på Nilsson som en stor forhåndsfavoritt, men fryktet at 24-åringen skulle bli rammet av et uhell.

Nå er det bare lettelse og glede å spore i Sverige.

– Jeg var litt nervøs for at det skulle dukke opp noe tull, men hun kjørte feilfritt hele tiden, roser Södergren.

Her kan du lese mer om