Northug avskriver seg selv – sender nytt stikk til svensk rival

AURE (VG) Calle Halfvarsson (28) har fått så hatten passer av trønderne på det norske landslaget. Nå kan han vinne hele Toppidrettsveka – på deres egen hjemmebane.

Publisert:

Svensken gjorde det godt på gårsdagens sprint og tok en knallsterk andreplass på dagens 24 kilometer i Aure – bak Dario Cologna og foran Iivo Niskanen. Beste nordmann ble Niklas Dyrhaug på en fjerdeplass.

Det fører uansett Halfvarsson helt opp i toppen sammenlagt i konkurransen, som avsluttes med sprint i Trondheim fredag kveld, og en jaktstart i samme by lørdag.

– Det er bra. Han er best når det ikke gjelder, som vanlig, sier Petter Northug til VG.

Fra i går: Full norsk-svensk ordkrig før sprintfinalen

Avskriver seg selv

Han tok det selv pent og pyntelig på dagens distanse. I går røk han ut allerede i kvartfinalen. Det fører den regjerende Toppidrettsveka-mesteren langt ned på sammenlagtlisten.

– Kan du vinne da?

– Nei, det kan jeg ikke. Jeg får noen gode økter her.

– Du avskriver deg selv?

– Ja, og jeg har heller ingen bonussekunder, sier Northug.

Niklas Dyrhaug har hektet seg på i tetkampen. Han har ikke noe problem med at Halfvarsson kan vinne på hans egen «hjemmebane» i morgen.

– Han kan godt få skalpen på meg i Toppidrettsveka, så lenge vi vinner på vinteren. Det er imponerende det han gjør. Han er rå, sier Dyrhaug.

– Kjipt å bli slått

Emil Iversen havnet som Northug et stykke bak. I går langet han ut mot Calle Halfvarsson. I dag fullroser han svensken.

– Calle er «blodsterk». Han er den soleklare favoritten og har gjort det bra her før. Men det er langrennsløpere vi er, det er kjipt å bli slått av ham, men det er fort glemt om han ligger hjemme med bronkitt i februar, sier Iversen og sikter til at det er i OL det gjelder.

For hans egen del ble det tungt. Iversen kaller det «under forventning».

– Det er klart når «Pølsa» (Øystein Pettersen) går rett i fra deg opp bakkene, så er det ikke hundre prosent relevant som skirenn på vinteren, analyserer nordtrønderen.

– Tungt

Johannes Høsflot Klæbo er blant nordmennene som er med helt oppe i teten. I går ble han nummer to på sprinten, og i dag plukket han bonussekunder underveis.

– Jeg er nødt til å være på hugget i kveld. Jeg må komme meg til semifinale og kanskje finale, slik at det er håp, sier Klæbo før kveldens distanse.

– Hvordan hadde det vært med Halfvarsson på toppen av podiet, på din hjemmebane?

– Det hadde vært tungt, i hvert fall hvis jeg hadde gått ut sammen med ham på jaktstarten, sier Klæbo.

Les også: Weng sikret seieren med taktisk manøver

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder