VERDENSMESTER: Petter Northug har vunnet VM-gull på klassisk sprint og fellesstart med skibytte. Nå kan øvelsene forsvinne fra VM- og OL-programmet. Her krysset Northug mållinjen som sprintverdensmester klassisk stil i Falun i 2015, Alex Harvey (t.h.) tok sølv, mens Ola Vigen Hattestad (bak) tok bronse. Federico Pellegrino (t.v.) endte uten medalje. Foto: Helge Mikalsen VG

Foreslår store endringer i langrennsøvelsene i VM og OL

Klassisk sprint og fellesstart med skibytte står i fare for
å bli byttet ut i VM og OL-sammenheng, mens jaktstart kan komme tilbake på mesterskapsprogrammet.

  • NTB

Det melder NRK mandag.

– Det er absolutt sannsynlig at det blir endringer i mesterskapsprogrammet i langrenn. Det kan bli vedtatt på kongressen i mai, sier lederen for FIS' langrennskomité, Vegard Ulvang til NRK.

Ifølge Ulvang kom det fram at man vil droppe 30/15 km fellesstart med skibytte og isteden innføre 30/15 km jaktstart med utgangspunkt i resultatlisten fra 15/10 km intervallstart.

Lagsprint med begge kjønn

Man vil også at det bare skal være en stilart i sprint og den skal være i friteknikk. Petter Northug ble verdensmester i sprint klassisk stil til forrige gang det sto på programmet. På lagsprinten vil man ha med en utøver av hvert kjønn.

Det ble en del diskusjoner etter at FIS' renndirektør Pierre Mignery oppfordret nasjonene til å gi sin mening om konkurranseprogrammet med tanke på mulige endringer i VM og OL.

Lederen i FIS' langrennskomité understreker at dette foreløpig er tanker og ikke konkrete forslag som er behandlet. Det skjer først til kongressen i Hellas i mai.

Så du denne? Astrid Uhrenholdt Jacobsen om Nord-Korea skulle gå til krig under OL: – Da tipper jeg hele idrettsverdenen er utslettet.

Tror på endringer i neste VM

Der tror Ulvang at det kan blir endringer som kan bli gjeldende fra Seefeld-VM i 2019.

– Vi har hatt det samme mesterskapsprogrammet siden Oberstdorf-VM i 2005, så det kan være på tide å tilpasse oss. Vi må være så attraktive som mulig, sier Ulvang, som ikke selv vil ta standpunkt til forslagene.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder