Northug frisk igjen

Petter Northug er frisk fra mageviruset som plasserte ham i Norge under sist helgs verdenscup i Sverige. Men han blir ikke med til Finland heller.

  • Klaus Eriksen

Artikkelen er over 13 år gammel

FRISK: Til tross for at Petter Northug er frisk fra mageviruset blir han ikke med til Finland. Foto: Scanpix

Det var imidlertid bestemt på forhånd og uavhengig av mageviruset som tok en uke av hans tid og treningsopplegg. I Kuusamo er det vanligvis kaldt, og allerede under sprinten i Düsseldorf i oktober var Northug skeptisk til å gå rennene i Kuusamo.

- Petter er frisk igjen og trener rolig. Vi sparer ham til Aosta og Cogne (8. til 10. desember), men han skulle uansett ikke ha gått i Kuusamo, sier sportssjef Åge Skinstad til VG Nett.

Han sier at det ikke er noen fare for Northug i forhold til Tour de Ski som starter 29. desember og har åtte renn på de ti kommende dagene.

- Ettersom det er så lenge til, skal det ikke være noen fare for Petter, sier Skinstad.

Tidligere har de norske legene gått ut og vært bekymret for påkjenningen til løperne under det tøffe opplegget Tour de Ski byr på. Det er allerede bestemt at de norske løperne får et egent transportopplegg etter rennene slik at de ikke blander seg med andre hostende løpere. I timene etter et løp er kroppen mer mottakelig for bakterier og infeksjoner enn vanlig.

Mandag tok Skinstad ut de norske løperne til verdenscuprennene i Kuusamo i Finland til helgen. Slik blir de norske lagene:

Menn:
Frode Estil (Lierne), Anders Aukland (Oseberg), Geir Ludvig Aasen Ouren (Oddersjå/Sirdal), Odd-Bjørn Hjelmset (Fjellhug/Vereide), Eldar Rønning (Skogn), Jens Arne Svartedal (Trøsken), Tor Arne Hetland (Byåsen), Øystein Pettersen (Bækkelaget), Børre Næss (Efteløt), Trond Iversen (Mjøndalen), Johan Kjølstad (Skogn).

Estil, Aukland og Aasen Ouren skal bare gå 15 km klassisk, mens Pettersen, Næss, Iversen og Kjølstad bare går klassisk sprint.

Kvinner:
Marit Bjørgen (Rognes), Hilde Gjermundshaug Pedersen (Nybygda), Ella Gjømle (Lyn), Vibeke Skofterud (Slitu), Kristin Mürer Stemland (Byåsen), Betty Ann Bjerkreim Nilsen (Bækkelaget), Astrid U. Jacobsen (Heming), Guro Strøm Solli (Drevja), Kari Vikhagen Geitnes (Skåla).

Mürer Stemland og Bjerkreim Nilsen skal bare gå 10 km klassisk, mens Strøm Solli og Vikhagen Geitnes bare går klassisk sprint.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder