Iversen mener Tønseth-slaget mot Haga var fortjent

MERÅKER (VG) Didrik Tønseth varslet beklagelse til Magne Haga etter stav-slaget. Men NM-kongen Emil Iversen mener Haga fikk som fortjent etter at VG viste ham hendelsen.

– Jeg vet hvordan Haga er i felt, så jeg synes det er fortjent, sier Emil Iversen til VG etter å ha blitt vist hendelsen.

Sundby og Røthe så også ivrig på videoklippet av hendelsen der Didrik Tønseth rappet til Magne Haga med staven. Det medførte at staven til Haga også gikk i to, noe Haga sa helt klart ødela løpet hans. Deretter ble Tønseth disket.

Se hendelsen her:

Iversen reagerer imidlertid på det Haga kalte et uhell da Tønseths stav knakk:

– Jeg tror det var et unødvendig stavbrekk, sier Iversen.

– Tønseth sier at han går for VM-plass og det gjør ikke Haga. Er det noe argument?

– Det vil jeg si. Det er klart man skal kjenne sin plass i løypa. Det er det jeg mener med NM at det er noen som er litt hissig på grøten tidlig og tror at løpet er avgjort etter tre kilometer. Men slik er det. Det er artig at folk prøver seg og vi må vel bare finne oss i det, sier Iversen.

Tidligere storløper Frode Estil kalte Tønseth et dårlig forbilde da han ble vist hendelsen. Og at Tønseth skulle føle seg over Haga i rang i løpet gjennom VM-uttaket forstår han ikke.

– Nå har Haga gått ganske fort i år og det kan vel hende han har hatt håp om femmilsplass. Jeg har vært lynforbannet, men ting kan skje i en fellesstart. Jeg ville skammet meg om jeg hadde gjort dette, sier Estil, som var rennsjef.

Hendelsen skapte store reaksjoner:

– Det koker uti der og det står ekstremt mye på spill. Det vet Didrik også, så at det kommer en reaksjon når staven hans knekker, helt uten at det er nødvendig at den skal knekke... Da skønner jeg at det koker litt der. Men man skal klare å unngå slikt. Det tror jeg han også klarer å se i ettertid, sier Sjur Røthe.

Haga var selv klar på at han ikke kunne gå utenfor løypa og at det skulle være plass til to der hendelsen skjedde. Han mener Tønseths ord om at han går for VM-plass ikke holder mål.

– Selvfølgelig står det mye på spill for han, men det gjør det for alle som står på start. NM er kjempestort for alle, sier Haga.

Han var skuffet etter at løpet endte med 24. plass. Haga måtte lenge gå uten ny stav.

les også

Tønseth disket etter stavslag: − Uakseptabel oppførsel

Røthe mener de to helt sikkert kommer til å møtes i etterkant av hendelsen og skvære opp. På vei bort fra stadion sier Tønseth til VG at han ville beklage til Haga personlig.

– Det er ikke bra. Det er unødvendig av han og veldig unødvendig av meg, sier Tønseth til VG.

– Skal du si unnskyld til Haga?

– Ja, det skal jeg gjøre, sier Tønseth.

les også

Dobbelt slag for Tønseth

Sundby konkluderer med at han har opplevd Haga som delvis urolig i feltet.

– Jeg var en halv meter ved siden av og det er Haga som helt umotivert brekker staven til Didrik. Det er utrolig kjipt for Didrik. Det er et øyeblikks frustrasjon og det må man kunne unnskylde, så lenge Didrik også unnskylder det i ettertid. Så er det kjipt at det skjer gang etter gang hver gang vi går fellesstart, sier Sundby.

FÅR NY STAV: Magne Haga får her ny stav av lege Remi Andersen. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Hvis VM-plassen til Didrik potensielt ryker der, så kan man sette seg litt inn i frustrasjonen hans, sier Sundby.

Han spøkte med at om Tønseth mistet tremilsplassen, så kvalifiserte han seg muligens til andre idretter med stavslaget mot Haga.

– Jeg følger MMA ganske tett og tenker at han kanskje kan få en karriere der, spøker Sundby.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder