NYGIFT: Langrennsparet Kirstin Størmer Steira og Devon Kershaw giftet seg i Lofoten lørdag.

NYGIFT: Langrennsparet Kirstin Størmer Steira og Devon Kershaw giftet seg i Lofoten lørdag. Foto:Ove Aalo / VG,

Kristin Størmer Steira giftet seg med Devon Kershaw: Brudgommen: Hun er den vakreste jenta jeg noen gang har møtt

I dag er Størmer Steira nummer én

KABELVÅG (VG) I vakre omgivelser i Lofoten ga langrennsparet Kristin Størmer Steira (34) og Devon Kershaw (32) hverandre sitt ja.

  • Stine Løvmo Lie
  • Hanne Skjellum Mueller
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

At solen ikke trengte gjennom skydekket, la ingen demper på stemningen da Kristin Størmer Steira og kanadiske Devon Kershaw i dag ga hverandre sitt ja, i idylliske omgivelser i Lofoten lørdag ettermiddag.

Den korte og private vielsen fant sted i hagen til Lofotmuseét i Kabelvåg. Da paret var erklært mann og kone, gikk de nygifte den korte veien ned til vannkanten. Der ventet gratulasjoner fra gjestene.

– Det kjennes veldig bra ut å være kone. Det har så langt vært en flott dag, sier Kristin Størmer Steira til VG, og innrømmer at hun ladet opp til bryllupet med en løpetur.

MIN MOTE: Steira giftet seg i rålekker kjole.

SMIL: Langrennsstjernen Kristin Størmer Steira giftet seg med Devon Kershaw lørdag. På plass var Vibeke Skofterud, Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug, som benyttet anledingen etter vielsen til å ta en selfie. Foto:Ove Aalo / VG,

– Devon er bare fantastisk. Jeg gleder meg til å dele resten av livet mitt med ham. Vi har så mye til felles, men det beste er kanskje at vi snakker så godt sammen, skryter hun av ektemannen.

En rekke langrennsstjerner var blant gjestene. Både Marit Bjørgen, Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og Vibeke Skofterud hadde tatt turen til Nordland for å være til stede på venninnens store dag. Etter vielsen samlet de seg for å ta en selfie.

– Jeg er så glad i dette nydelige området. Det er helt supert å få kunne dele det med alle vennene og familie, sier Størmer Steira.

Var redd for å miste bryllupet

Heller ikke Kershaw sparer på lovordene om sin nye kone på den store dagen.

– Det har vært en vakker dag. Det er så mange her fra Canada og det er rørenede. Å gifte seg med en så nydelig kvinne, foran venner og familie i vakre Lofoten, det blir ikke bedre, sier brudgommen.

– Hun er den mest omsorgsfulle, lidenskaplige, eventyrlystne, vakre jenta jeg noen gang har møtt. Jeg føler meg så heldig, for jeg elsker henne veldig høyt, forteller Kershaw åpenhjertig til VG.

LES OGSÅ:Langrennsparet forlovet seg 6461 meter over havet

Også Kershaw «varmet opp» til bryllupet med en løpetur - noe han var nære ved å angre på.

– Jeg tok med meg gutta på en løpetur i fjellene her, men vi kom utenfor løypa i én og en halv time, så jeg tenkte jeg kom til å gå glipp av bryllupet mitt. Men det gikk bra, sier han og ler.

Saken fortsetter under bildet.

IDYLL: Her i hagen ved Lofotmuseet, ga langrennsparet Kristin Størmer Steira og Devon Kershaw hverandre sitt ja. Foto:Ove Aalo / VG,

Også langrennstrener Egil Kristiansen gledet seg over brudeparet.

– Kristin har betydd mye for meg, så det er litt spesielt. Men først og fremst er det veldig hyggelig. Det er en stor dag for dem. Vielsen var fin, og i flotte omgivelser, sier Kristiansen til VG.

–Hun er i gode hender

Brudens foreldre var tydelig stolte og rørte etter vielsen.

STOLTE: Brudens foreldre Anne og Kjell Arne Steira Foto:Ove Aalo,VG

– Et nydelig brudepar og en kjempefin seremoni, sier mamma Anne Størmer Steira, og smiler fra øre til øre.

– Det var utrolig stort å få lov til å føre henne frem til Devon, mener faren Kjell Arne Steira - blank i øynene.

– Han er en fryktelig trivelig gutt, så hun er i gode hender, følger han raskt opp med.

«Den evige firer»

Tana-jenta Steira er blitt kjent for ikke å ha marginene på sin side. Hun var Norges jevneste løper i Torino-OL i 2006, men endte utrolig nok opp med tre individuelle fjerdeplasser i mesterskapet. I Vancouver fire år senere kjempet hun om bronsemedaljen på 15 km duatlon, men tapte så vidt for Justyna Kowalczyk.

Under Sotsji-OL i fjor fikk hun endelig den individuelle OL-medaljen som så mange mente at hun fortjente, og i dag er hun utvilsomt nummer én.

Nå starter livet som langrennskone. Steira har nemlig bestemt seg for å legge opp, mens Kershaw kommer til å fortsette skikarrieren.

FORELSKET: Devon Kershaw gratulerer kjæresten Kristin Størmer Steira med tredjeplassen et verdenscuprenn i Davos i 2013. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

– Til nå har det gått veldig greit. Hvis det blir for ille, får jeg melde meg på et klubbrenn, for å få beina ned på jorda igjen og skjønne at formen ikke var det den var, forteller Størmer Steira og ler.

– Jeg håper å fortsette en liten stund til, men jeg har vært skiløper lenge nå, så hun kommer ikke til å være «langrennsfrue» så veldig lenge, innrømmer Kershaw.

LES OGSÅ: Steira får ikke bo med langrennskjæresten

Hennes tidligere trener tviler på at han ikke får se Størmer Steira den kommende sesongen.

– Det spørs om det ikke blir kjedelig for henne, og det ville ikke overraske meg om hun dukker opp på et og annet skirenn til vinteren også, sier Egil Kristiansen med en liten latter.

– Hun er helt fantastisk

I desember 2012 meldte VG at langrennsstjernene hadde blitt kjærester.

– Jeg syns hun er helt fantastisk. Absolutt helt fantastisk, sa Kershaw om kjæresten til VG da.

Under OL i Sotsji avslørte Steira at paret snek seg til noen treff i løpet av lekene - der hun kunne juble for sin første individuelle OL-medalje, da hun tok bronse på 30 kilometer fellesstart.

Etter fjorårssesongen dro de to turtelduene til Nepal for å gå og klatre på Mera Peak. Turen ble nok litt mer spesiell enn Steira hadde sett for seg på forhånd, for da de to endelig nådde toppen, viste det seg at han hadde båret på en forlovelsesring hele veien opp.

GULL I NORGE: Devon Kershaw (t.v.) og Alex Harvey tok VM-gullet på lagsprinten for Canada under VM i Holmenkollen i 2011. I dag sikret han sitt andre gull på norsk jord. Foto:Gorm Kallestad,NTB scanpix

«Vet ikke helt om han hadde planlagt at jeg skulle være på randen når han spurte, men fridde gjorde han iallfall, og jeg sa selvfølgelig ja», skrev hun på bloggen sin da hun annonserte forlovelsen.

Ifølge Steira gikk Kershaw ned på kne oppe på toppen, 6461 meter over havet.

VM-gull i Oslo

Kanadiske Kershaw har gjort det for vane å hente gull i Norge. I 2011 gikk han og lagkamerat Alex Harvey inn til VM-gull på teamsprinten i Oslo. Det var Canadas første langrennsgull i et verdensmesterskap noensinne.

– Dette er den beste dagen i livet mitt, sa han da, men gullet han hentet i Lofoten i dag smaker muligens enda bedre.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder