Northug: - Da hun ble singel var da jeg bestemte meg for å gå 15-kilometeren

Skistjernen spøkte med Tone Damli Aaberges brudd på pressekonferanse i morges

(VG Nett) Petter Northug (27) vurderte å stå over 15-kilometeren i VM, men serverte dagens frekkeste grunn til at han likevel stiller: Han vil vise seg frem for den nysingle popprinsessen Tone Damli Aaberge (24).

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Mandag ble det kjent at Tone Damli Aaberge og Aksel Hennie ikke lenger er sammen.

Den tidligere Idol-deltakeren og sangstjernen er dermed Norges kanskje mest attraktive ungkarskvinne. Og skikongen Petter Northug anses som en av Norges hotteste ungkarer.

På slutten av dagens pressekonferanse før onsdagens 15 kilometer, fikk Petter Northug spørsmål om Aaberge kanskje kunne være noe for ham. Med et lurt smil svarte Northug - som stilte på pressekonferansen fordi han er en del av Norges lag på den kommende distansen - følgende:

- Da hun ble singel var da jeg bestemte meg for å gå 15-kilometeren, svarte Northug - til latter i salen.

Se Northug spøke om Tone-bruddet her.

Northug var tidligere sammen med hekkeløperen Rachel Nordtømme, men de to idrettsprofilene gikk hver til seg etter ski-VM i Holmenkollen for to år siden.

VG LIVE 12.45: Kvinnenes 10 kilometer

Aaberge og Aksel Hennie skulle egentlig gifte seg i sommer etter over tre år som par. Bruddet i går var det største temaet på sosiale medier i Norge, og etter at pressekonferansen fra VM var over, tok komiker Jonas Kinge Bergland ordet i VGTVs studio:

- Jeg lurer veldig på om Aksel Hennie kan være noe for Therese Johaug, jeg, sa Bergland og smilte.

Paret har for øvrig ikke kommentert bruddet offentlig.

Forventer ikke å vinne

Det ble selvsagt også stilt sportslige spørsmål under pressekonferansen, og i morges det ble klart at disse fire går 15-kilometeren for Norge:

Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Finn Hågen Krogh og Sjur Røthe.

Om Petter Northug klarer å få vist seg frem for sangfuglen fra Sogndal er foreløpig uvisst. Til nå i VM har det blitt sølv på sprinten, 4. plass på 30 kilometer med skibytte og bom på sprintstafetten. 27-åringen hadde følgende å si før onsdagens 15 kilometer:

- Artig øvelse. Man får bare stille seg på start og prøve å gå for medalje, sier Northug.

- Blir du overrasket hvis du vinner onsdag?

- Ja, det blir jeg.

- Hvem ser du på som favoritter?

- Kan trekke mange navn. Det er sikkert 10-15 løpere som kan vinne den øvelsen, sier Northug.

- Hodet mitt setter ikke opp fart for å bli nummer syv i morgen, fortsetter Northug.

- Jeg liker skarpt føre, det er ingen tvil om det. Så lenge formen er bra, så er ikke føre det viktigste, sier Northug.

Laget ble presentert av et originalt og humoristisk innslag fra et «nytt medlem» i det norske støtteapparatet: Sportssjef Åge Skinstad presenterte komiker Paul Håvard Østby i karakter som en bygdeorginal fra Toten-omåredet.

Finn Hågen Krogh og Sjur Røthe var de eneste til stede på den første pressekonferansen, sammen med landslagssjef Trond Nystad. Sistnevnte kunne meddele at Sundby hadde litt problemer med halsen tirsdag morgen, men at sølvvinneren fra 30-kilometeren etter all sannsynlighet stiller til start onsdag.

På VG Netts spørsmål om Røthe føler seg som en medaljekandidat svarte landslagsløperen:

- Jeg har aldri vært på pallen i et rent skøyteløp, så vi får se. Jeg håper å være med, sier Røthe, mens Finn Hågen Krogh til VG Nett fastslår at han går for en plass blant de ti beste.

Etter fiaskoen på lagsprinten, hvor Pål Golberg fikk store problemer underveis, er det trolig et sett med revansjelystne nordmenn som stiller til start på onsdagens 15 kilometer.

Martin Johnsrud Sundby tok sølv på skiathlon, mens Sjurt Røthe hentet hjem en finfin bronsemedalje på samme distanse.

Norges antatte skikonge Petter Northug har en sølvmedalje fra sprinten å skilte med så langt i mesterskapet. Skiesset har tidligere gitt utrykk for at han vurderer å stå over morgendagens distanse.

Øvelsene som gjenstår for langrennsgutta i årets VM er morgendagens 15 kilometer, stafetten fredag og femmila søndag.

Damene skal i aksjon senere i dag på sin 10 kilometer. De norske jentene er i form, og Norge kan ende opp med ny storeslem i likhet med utfallet fra skiathlonet i helgen.

Se hele dagens VM-sending her.

PS! Astrid Uhrenholdt Jacobsen kommer ikke til å gå dagens 10 kilometer på grunn av en forkjølelse. Martine Ek Hagen går inn som erstatter.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder