Northug: – Vil beklage overfor Sverige

VGTV til Bruksvallarna for å sende direkte fra løpet

Petter Northug (29) måler krefter mot svenske konkurrenter for første gang denne sesongen i morgen.

Da stiller nordmannen til start på ti kilometer klassisk i Bruksvallarna.

– Jeg vil gni det litt inn etter den stygge hendelsen som skjedde i Falun. Han som ødela for femmilsgull, stafettgull, teamsprintgull, sprintgull blir ikke tatt imot med jubelrop. Jeg tror det blir vondt for dem. Jeg tipper de kjører en sladd på hele meg, og at jeg ikke får så mye oppmerksomhet, sier han på sin egen nettside – med et glimt i øye.

Leste du denne? Northug advares og får ros for «risikoprosjekt»

Northug tok fire gull under VM i svenske Falun tidligere i år. Sesongåpningen på Beitostølen i helgen kom derimot like etter et høydeopphold og gikk derfor langt tyngre.

I morgen heter konkurrentene blant annet Daniel Richardsson og Anders Södergren – én uke før verdenscupen starter i finske Kuusamo.

– Jeg vil komme med en handshake og si beklager for skaden jeg påførte dere under VM i Falun, sier Northug.

TIL BRUKSVALLARNA: Tomas Northug. Foto: Terje Pedersen , NTB scanpix

Torsdag bekreftet landslagstrener Trond Nystad at han får selskap av Chris Jespersen, Niklas Dyrhaug og Tomas Northug.

– Det er greit å få en konkurranse. Det er dette de har trent for i hele år, og da er det fint å gå noen skirenn når det går an, sier Nystad til NTB.

Les også: Oddvar Brå (64) fikk muntlig advarsel!

VGTV sender direkte

TV-stasjonen SVT produserer bare bilder fra lørdagens og søndagens øvelser i Bruksvallarna. De dagene konkurrerer imidlertid ikke Petter Northug. Han går kun løp fredag.

VGTV vil forsøke å fylle tomrommet: Programleder Jamel Rake får med seg tidligere Northug-trener Eirik Myhr Nossum i studio i Oslo. I tillegg skal tre ulike VG-kameraer sende direkte fra den 3,3 kilometer lange rundløypen i Sverige.

– Det er ingen offisiell, fullverdig TV-produksjon fredag, men vi kommer etter beste evne til å forsøke å formidle rennet, sier leder for VGTVs sportsseksjon, Joakim Skogvold.

LIVE: Se Northug i fredagens renn her fra klokken 12

Lørdag og søndag sender også VGTV fra Bruksvallarna – da med fullverdig TV-produksjon.

I Sverige har man vært forberedt på at Northug ville ta turen. Rennledelsen har god kontakt med nordmannens familie, og diskuterte mulighetene allerede i vår, sier rennleder Magnus Myhr.

– Petter kommer til å gå fort i morgen. Han er klar, mener han.

– Litt synd at SVT ikke produserer bilder fra fredagens øvelse?

– Ja, men slik at det vært i fem år. Fredagsøvelsen kom på programmet for tre år siden. Samtidig er det veldig morsomt at VGTV tar turen med tre kameraer og formidler litt av det som skjer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder