Kristine Stavås Skistad ut i tårer etter fall i semifinalen: - Kunne gjort noe stort

SEEFELD (VG) Kristine Stavås Skistad (20) så ut til å ha full kontroll i semifinalen, men falt på oppløpet. Dermed røyk gullsjansen for kometen, som etterpå erkjente at hun hadde seg selv å takke.

Artikkelen er over ett år gammel

– Det er bare utrolig kjipt. Jeg ramler fra finaleplass. Jeg ser jeg kunne gjort noe stort. Derfor er det kjipt. Det kommer til å svi ekstremt. Jeg er en dårlig taper, sier Stavås Skistad til VG.

Trenerapparatet har hele tiden manet om at 20-åringen er i Seefeld for å lære. Men hun brast ut i tårer etter målgang, og forklarer at hun ble «sjokkert» over de store forventningene som møtte henne på pressekonferansen.

– Jeg prøver å holde masken så godt jeg klarer. Det er kjipt når slike uhell skjer når jeg føler meg så sterk, sier Stavås Skistad.

Ungjenta hadde størst fart på oppløpet og virket å skli fra Maiken Caspersen Falla og Stina Nilsson, men ramlet på oppløpet og røyk ut før finalen. Se fallet her:

– De andre var heldige

– De andre var heldige ettersom jeg falt. Jeg er imponert over at jeg klarer å få det til med tanke på så mye jeg har trent på spurt, sier Stavås Skistad, som tror hun kunne kjempet om gullet.

Maiken Caspersen Falla tok til slutt gullet, mens Mari Eide sikret bronse.

Etter fallet gråt Stavås Skistad i målområdet. Kroppen ristet og 20-åringen var langt nede. Forståelig nok. Hennes første VM-øvelse kunne knapt fått ett mer tragisk utfall.

les også

Gull-tørken i kombinert: – Jeg tror det tar slutt nå

Pluss content

Faren: - Sånn som skjer

Stavås Skistads tid ville også vært god nok til finaleplass, om hun hadde bli tatt igjen av Stina Nilsson og Maiken Caspersen Falla i løpet av de siste meterne som gjensto.

les også

«Nilsi» om avdøde Ida Eide: – Hun hadde vært veldig stolt av Mari

Etterpå fikk Stavås Skistad trøst av lagvenninnen Mari Eide.

– Det er sånn som skjer i sprint. Det må vi bare leve med, sier far Per-Erik Skistad til VG.

– Hun er nok skuffet nå.

I kvartfinalen viste Stavås Skistad sine enorme avslutningsferdigheter og spurtslo favoritten Nilsson på målfoto.

– Det er veldig kjedelig at hun ramler der, men hun kommer til å bli utrolig god. Hun kommer til å gå fort i årene som kommer. Det er bare å passe seg, sier Klæbo, som vant herrenes sprint, om ungjenta fra Buskerud.

PS! Lotta Udnes Weng kom ikke videre fra prologen. Tiril Udnes Weng røyk i kvartfinalen.

NEI, NEI, NEI! Kristine Stavås Skistad faller på oppløpet i semifinalen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder