TURBODUO: Vinteren 2016 var Ingvild Flugstad Østberg (til venstre) og Therese Johaug, her under et pressetreff i Holmenkollen den sesongen, henholdsvis nest best og best i verdenscupen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Flugstad advarer mot Johaug: – Vil være voldsom turbo på Therese

Ingvild Flugstad Østberg (27) gleder seg over at Therese Johaug (29) er landslagsløper igjen etter dopingutestengelsen. Samtidig advarer Østberg konkurrentene.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg er ganske trygg på at Therese er i godt slag. Mest sannsynlig bedre enn det hun har vært tidligere. Jeg tror hun er veldig motivert for å gå fort på ski. Det vil være voldsom turbo på skiene til Therese, sier Østberg til VG.

18. februar var Johaug en del av landslaget igjen, men 29-åringen kan fremdeles ikke gå konkurranser før 18. april. April er en rolig måned for skiutøverne, men når de samles i mai vil trolig Johaug være med landslaget igjen.

Hun ble tatt i doping høsten 2016 og mistet OL grunnet bruk av leppekrem som inneholdt clostebol.

– Det blir veldig bra å få henne tilbake. Jeg gleder meg veldig til det, og det tror jeg hele laget gjør. Vi har vært med Therese litt, men ikke ordentlig på samling. Det blir ekstremt bra, mener Østberg.

– Therese betyr mye

På tampen av OL gikk langrennssjef Vidar Løfshus hardt ut mot dopingdommen.

– Å ha Therese på laget betyr mye sportslig sett i og med at hun er så rå, men først og fremst for den personen Therese er. Hun er en omsorgsfull og god person å ha i laget, sier Østberg.

les også

Krogh åpner for overgang til Northugs lag

Under OL gratulerte Johaug landslagskollegene med stafettgull offentlig og hadde samtaler med Marit Bjørgen.

– Det er veldig gledelig at Therese er en del av laget igjen. Det betyr mye for laget. Det blir nok godt for alle, mener Bjørgen som ble rørt da hun så Johaugs gullhilsen:

Usikker Bjørgen

– Jeg er ikke bekymret for formen til Therese, sier Bjørgen og smiler.

37-åringen fra Rognes er fortsatt ikke sikker på om hun legger opp etter sesongen er over, eller om det blir videre satsing.

– Har du et tidspunkt du skal bestemme deg?

les også

Skammelig av Løfshus

– Nei, jeg har ikke det. Det får bli når jeg har bestemt meg for det, svarer Bjørgen.

I Lahti ble Aino-Kaisa Saarinen hyllet på hjemmebane. Hun legger opp etter sesongen, men finnen håper Bjørgen fortsetter.

– Det var veldig emosjonelt for meg å gå mitt siste renn i Lahti. Bjørgen må kjenne etter i hjertet sitt hva om hun, men jeg håper og tror Bjørgen fortsetter, sier 39-åringen om sin tidligere rival.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder