Klæbo etter ny triumf: Utroper Bolsjunov til Tour-favoritt

TOBLACH/OSLO (VG) Johannes Høsflot Klæbo ble aldri truet på oppløpet i sin aller første Tour de Ski-etappe. Men han legger favorittstempelet i Tour de Ski på russeren Aleksandr Bolsjunov.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Finalen var bra og det kjentes bra ut. Jeg fikk det dit jeg ville. Men kvartfinalen og semfinalen var et kaos. Det er så tett og så jevnt at det er mye som skjer. Det er ikke langt unna at jeg holder på å ryke ut i semifinalen. Heldigvis gikk det, sier Klæbo til VG etter seieren i sprintfinalen.

Trønderen viste at han var sterkest da han rykket til i siste bakken og fikk den avgjørende luken før utforkjøringen inn på stadion. Han kunne til slutt ta et hvileskjær over målstreken i sin aller første Tour de Ski-etappe.

– Det kjennes bra. Jeg skal ta med meg denne seieren og at man kjenner at man er der man skal være. Det er nytt renn i morgen og det er bare å prøve å lade batteriene og prøv å kline til. Det blir tøft, sier Klæbo.

På spørsmål om hvem han ser på som favoritt i sammendraget sier Klæbo:

– Bolsjunov vil jeg si. Når han får på seg klassiskskiene så tror jeg vi andre bare skal bite sammen tennene, sier trønderen som går sin første utgave av Tour de Ski og ikke har erfaringen med så lange etappeløp før.

NRK-ekspert Torgeir Bjørn mener likevel at Klæbo kan blande seg inn i sammenlagtkampen i Tour de Ski, selv om han aldri har gått opp slalåmbakken i Val di Fiemme før. Med 60 bonus-sekunder i banken som følge av sprintseieren, fikk han maksimalt ut av sin Tour-debut og ligger nå langt foran flere av forhåndsfavorittene etter første dag.

SAMMENLAGTSEIER?: Torgeir Bjørn mener Klæbo kan blande seg inn i kampen om sammenlagtseieren i Tour de Ski. I dag vant han sprinten i Toblach. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sprinttrener Arild Monsen mener at nordmennene kunne takke Bolsjunov for et perfekt opplegg i finalen, da russeren dro til som fartsholder fra start. Monsen mener sprintformen til Klæbo har vært stabil gjennom hele sesongen, selv om Klæbo har vært frustrert tidligere i sesongen.

– Vi får en pekepinn i morgen på hvordan det står til ellers. Det er distansene han er dårligst på han skal gjøre i morgen, sier Monsen om veien videre i Tour de Ski som fortsetter med 15 kilometer fri teknikk i individuell start.

les også

Sundby ble irritert etter tidtakerkaos: - Psykisk karamell

Monsen er også helt klar på at russeren Bolsjunov nå må tåle favorittstempelet i Tour de Ski, etter at han havnet utenfor pallen i sprintfinalen.

– Det er Bolsjunov, jeg må si det. Colognoa vil nok komme, men det er Bolsjunov. Dårligste distansen hans er nok den siste dagen. Jeg tror det kan bli samling i bånn bokstavelig talt i alpinbakken, sier Monsen som mente Bolsjunov «holdt på å rive alt i stykker» i sprintfinalen selv om råkjøret ble et perfekt løpsopplegg for Klæbo.

Men det var to franskmenn som ble de to andre løperne pallen. Richard Jouve kom på andreplass, 34 hundredeler bak, etter at han slo landsmann Lucas Chanavat på photo finish.

les også

Flugstad Østberg røk ut i kvartfinalen: - Irritert

Skar var like utenfor ballen, mens Emil Iversen endte på femteplass.

Tidligere hadde sammenlagtfavoritter som Martin Johnsrud Sundby, Alex Harvey, Dario Cologna, Sjur Røthe og Simen Hegstad Krueger allerede røket ut i prologen. Mest dramatisk var det for Sundby, som først var videre - før tabellen oppdaterte seg, og han falt utenfor kvartfinalene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder