Klæbo kunne ikke redde Norge - Italia overlegne på teamsprinten

Johannes Høsflott Klæbo (21) var sjanseløs på sisteetappen etter at Kasper Stadaas (23) sprakk på teamsprinten i Dresden.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Klart jeg er misfornøyd. Vi hadde lyst til å være med å kjempe i toppen. Det ble for langt opp, så det er sånt som skjer, sier Klæbo til NRK

Det så lovende ut for Norge lenge, men på sin siste etappe ødela Stadaas de norske seiersmulighetene. Han startet etappen som førstemann etter en strålende Klæbo-runde, men ved neste - og siste - veksling var Norge sist etter at Stadaas gikk tom for krefter. Likevel trodde Klæbo på seier.

– Ja, jeg følte meg sterk i dag. Jeg synes det gikk overaskende lett på vei ut. Men hvis jeg skulle ha hentet det her, måtte jeg ha hatt maks tur, sier trønderen.

Det ble for langt opp for Klæbo og for mange å gå forbi. Norge endte som nummer fem.

– Johannes følte seg pigg, og da måtte jeg bare gå på. Det stemte ikke helt på sisterunden der, og da blir man spist opp, sier Stadaas til statskanalen.

NEDTUR: Det ble nedtur for Johannes Høsflot Klæbo og Kasper Stadaas i Dredsen under teampsrinten som Italia vant. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

les også

Ny bragd: Nå er Klæbo historisk

Federico Pellegrino, som gikk med Dietmar Nöckler, viser storform og var i en klasse for seg når det skulle avgjøres. Dermed ble det italiensk triumf foran Sverige (Emil Jönsson og Teodor Pettersen) og Russland (Andrey Krasnov og Gleb Retivykh). Med det har Pellegrino to seirer på to dager.

– Alt var perfekt i dag. Vi kan fortsette slik mot OL og ta gullet, sier Pellegrino til arrangøren.

Også Sveits (Jovian Hediger og Roman Schaad) kom foran Norge.

les også

Morfar tar Klæbo i forsvar etter tour-kritikk

Utenom den siste vekslingen, var Norge først ved de første fem passeringene.

Sist Norge vant en teamsprint i verdenscupen var 22. desember 2013 ved Eldar Rønning og Ola Vigen Hattestad i klassisk stil. Siste teamsprintseier i fristil sto Hattestad og Anders Gløersen for i 2010.

Under VM i fjor ramlet Emil Iversen i finalen så medaljen glapp for han og Klæbo. Hvem som blir sistnevntes partner på teamsprinten i OL er ukjent. Klæbo annonserte på Idrettsgallaen at han ønsket å gå med Petter Northug, men det virker ikke sannsynlig at Northug får OL-billett til Sør-Korea i februar.

les også

Far John Northug: – Tror Petter ga opp OL i julen

Norges andrelag med Even Northug og Pål Trøan Aune var ikke raske nok i semifinalen til å gå finalen i Dresden.

På kvinnesiden, hvor Mari Eide og Tiril Udnes Weng ramlet fra finaleplass, vant Sverige 2 foran Sverige 1 etter at Maja Dahlqvist noe overraskende spurtslo Stina Nilsson.

Norge 2 ved Amalie Haakonsen Ous og Lotta Udnes Weng klarte heller ikke å nå finalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder