Falla på fjerdeplass i verdenscupåpningen: - Skuffet over meg selv

RUKA (VG) Fire av fem norske kvinner røk ut allerede i kvartfinalen. Og Maiken Caspersen Falla kom helt utenfor pallen i finalen, da både hun og Stina Nilsson gikk på en kjempesmell på oppløpet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg stivner egentlig, enkelt og greit. Jeg har som mål å komme på pallen, og når jeg ikke klarer det, blir jeg selvfølgelig ikke helt fornøyd, sier en fattet Falla til skrivende presse, deriblant VG, etter nedturen.

– Du virker litt lei deg?

– Nei da, det går bra. Jeg har gått dårligere løp før, si, men jeg er jo skuffet over meg selv. Jeg har trent mye for dette, og så gjennomfører jeg det på en så dårlig måte, sier hun med et tappert smil.

les også

Herrefinalen: Johannes Høsflot Klæbo tabbet seg ut

Hun mener selv at hun sløste med kreftene sine i både kvart- og semi-finalen, før hun spekulerer på om hun hadde lagt på for mye klister:

– Jeg tror jeg hadde litt for mye feste i dag. Det var tungt på oppløpet her, sier hun, men legger til at kroppen føltes bedre enn i sesongåpningen på Beitostølen forrige helg.

På spørsmål fra svensk presse, sier hun at svenskene gjør det «knallbra», og fullroser våre naboer i øst for den innsatsen de har gjort over tid. De hadde halvparten av feltet i finalen, da tre av deres kvinner tok seg videre fra semifinalen.

Men helt til topps gikk den russiske kometen Julija Belorukova, som tok hele verdenseliten på senga.

23-åringen fra Russland tok to bronsemedaljer i vinterens OL, men vant sin aller første verdenscupseier i de finske skogene, da hun i relativt ensom majestet seilet inn til førsteplass.

les også

Petter Northug svarer svenskene etter opptur: - Høres ut som en klovn i «Solsidan»

Falt for eget grep

Sesongen første superduell mellom OL-mester Stina Nilsson og verdensmester Maiken Caspersen Falla endte opp med å felle dem begge.

Nilsson falt i den siste svingen, Falla brukte for mye energi på å holde svensken bak seg og ble til slutt spurtslått av Ida Ingemarsdotter i kampen om tredjeplassen. Maja Dahlqvist, også hun fra Sverige, kom på andreplass.

– Jeg ble for ivrig på spurten, så jeg gikk på mine egne ski. Det er min feil, sier Stina Nilsson til NRK, og beskriver det hele som «kjedelig».

Dermed endte det første verdenscuprennet uten en nordmann på pallen. For Falla var den eneste norske kvinnen som klarte å avansere fra kvartfinalen.

les også

Thingnes Bø vant men gikk på smell: - Håper det ikke kom på TV

Kvinnefall

Ingvild Flugstad Østberg var den første av de norske kvinnene som røk ut, da hun var sjanseløse i det første kvartfinaleheatet. Hun var nærmest å følge Johaug i sesongåpningen på Beitostølen, men var aldri i nærheten av å komme videre fra den første utslagsrunden.

– Jeg følte meg egentlig bra, og fikk løpet akkurat som jeg ville. Men jeg ble litt irritert nederst i den siste bakken, når Hanna (Falk) krysset over skiene mine. Det kan hende jeg hadde røket ut uansett, men det er irriterende at det skjer på denne måten, sier hun til NRK.

– Har du sagt noe til henne?

– Det var best jeg ikke sa noe til henne. Jeg var forbaska irritert. Det er ikke noen dårlig stemning nå, men det var unødvendig, da, fortsetter Gjøvik-jenta.

Anna Svendsen og tvillingsøstrene Lotta og Tiril Udnes Weng røk også ut i kvartfinalen, som gjorde at Maiken Caspersen Falla var den eneste norske kvinnen som gikk videre til semifinalene, og så finalen.

les også

Heidi Weng fornøyd tross prolog-exit – Klæbo suveren

Skistad suveren i Norge

En som ikke var med i finalene, var Heidi Weng. Hun var likevel fornøyd med gjennomkjøringen hun fikk i prologen, selv om tiden ikke holdt til kvartfinaleplass.

Heller ikke kometen Kristine Stavås Skistad, som sjokkerte med andreplass i sprintfinalen i sesongåpningen på Beitostølen forrige helg, var med til de finske skogene.

Hun vant i stedet norgescuprennet på Gålå med overlegen margin, over tre sekunder foran løpere som Kathrine Harsem. Konnerud-løperen får trolig sin første verdenscupsjanse neste helg, når sirkuset inntar Lillehammer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder