BESTE NORSKE: Celine Brun-Lie gikk inn til 7. plass på prologen. Foto: Arkivfoto: Geir Olsen

Brun-Lie beste norske i Tour-en

Celine Brun-Lie på 7.-plass ble best av de norske på den 2,8 km lange prologen i Tour de Ski fredag.

Artikkelen er over ti år gammel

Celine Brun-Lie

Slovenske Petra Majdic vant rennet.

Majdic gikk solid og lå på annenplass etter 1,5 kilometer. Da var hun 1,8 sekund bak polske Justyna Kowalczyk som ledet vel halvveis, men den polske jenta holdt ikke helt til mål og måtte ta til takke med tredjeplassen til slutt, slått av Majdic med 6,3 sekunder.

Annenplassen gikk til russiske Natalia Korosteleva. Hun var 2,1 sekunder bak Majdic i mål.

Celine Brun-Lie tok det litt rolig i starten og passerte etter 1,5 kilometer på en 23.-plass. Hun gikk seg opp og ble best av de norske, slått av Majdic med 15,7 sekunder.

VG LIVE:Referat fra rennet her!

- Jeg prøvde å gå så jevnt som mulig. det var ei rask løype som passet meg bra, så det gikk greit, sa Brun-Lie til NRK etter rennet.

Solid Steira

Kristin Størmer Steira hadde full klaff i prologen og ble nummer ni. Det er oppsiktsvekkende sterkt av henne, for tidligere har hun slitt på de korteste distansene. Det er ingen tvil om at Størmer Steira seiler opp som det største norske sammenlagthåpet i Tour de Ski i år. Størmer Steira var 16,4 bak Majdic i mål.

- Kristin er sammenlagthåpet vårt, og hun gikk over all forventning i denne prologen. Taktikken hennes gikk ut på å gå så fort som mulig hele veien uten å mase, og det klarte hun med glans, sa landslagstrener Egil Kristian til NTB etter løpet som gikk i lett snøvær.

- Jeg vil si at det var full klaff for Kristin, verken mer eller mindre. Sjuendeplassen til Celine (Brun-Lie) var også bra. Vi gjennomførte vel denne prologen omtrent som forventet, sa Kristiansen.

VG Nett-leser:- Herlig prolog av Celine.Diskuter rennet her.

Marthe Kristoffersen endte på 16.-plass. Hun var 20 sekunder bak vinneren. Vibeke Skofterud gikk et løp helt på det jevne og endte som nummer 20, 21,8 sekunder bak.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte på 24.-plass, mens Therese Johaug ble nummer 37. Astrid Øyre Slind endte på 60.-plass.

Organisert fellesstart

Nå ser både trener Kristiansen og jentene fram til jaktstarten lørdag. Det er lite som skiller, og niendeplassen til Størmer Steira ga håp om at en topplass er innen rekkevidde i sammendraget.

- Det blir et helt nytt løp lørdag, men vi kom oss gjennom denne prologen uten verken uhell eller å dumme oss ut fullstendig. Jeg vil at jaktstarten lørdag blir en slags organisert fellesstart, for det er veldig lite som skiller.

- Kristin må forsøke å gå seg opp i ryggen på de aller beste så fort som mulig. Det blir taktikken, sa Egil Kristiansen.

Han sa også at han var fornøyd med prologen totalt sett, og han la ikke skjul på at han synes de norske jentene hadde fått en greit start på årets Tour de Ski.

Mer om

 1. Langrenn

Flere artikler

 1. Steira: - Tenker ikke på sammendraget

 2. Johaug: - Jeg åpnet for hardt

 3. Brun-Lie på andreplass i Praha

 4. Johaug gråt etter fiaskorenn

 5. Bjørgen best på sprintprologen i Kuusamo

Fra andre aviser

 1. To minutter bak

  Aftenposten
 2. - Fordel å starte bak Justyna

  Aftenposten
 3. Brun-Lie på 2.-plass

  Fædrelandsvennen
 4. Kowalczyk knuste all motstand

  Bergens Tidende
 5. Johaug nekter å gi opp

  Bergens Tidende
 6. Knusende knockout av Kowalczyk

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no