Krüger overlegen i Davos – Sundby brøt igjen

Simen Hegstad Krüger (26) tok en overbevisende seier i Davos. Samtidig fortsatte nedturen for Martin Johnsrud Sundby (35), som brøt et nytt renn denne sesongen.

 • Nils Mangelrød

Det ble et sekunddrama i Davos i kampen om pallplassene mellom Sergej Ustjugov, Dario Cologna og Iivo Niskanen på 15 kilometer i fri teknikk. Men ingen var i nærheten av vinneren Simen Hegstad Krüger mot slutten av løpet. OL-mesteren på tremil fra 2018 hadde en av karrierens beste dager.

– Det er fullklaff i dag. Det har vært en litt trå start på verdenscupsesongen for min del. Men jeg vet at dette er en løype og et sted som passer meg meget godt, sier Krüger til TV 2 etter rennet.

Løpet så ut til å bli en sekundstrid om seieren halvveis. Men derfra og inn var Lyn-løperen den desidert beste løperen og vant løpet med 19 sekunder foran Sergej Ustjugov. Cologna ble nummer tre, sekundet bak russeren.

– Utfordringen er å finne riktig fart. Det er lange og seige bakker her. I denne høyden er det viktig å finne farten og bare male på. Der traff jeg bra i dag, sier Krüger.

les også

Johaug overlegen igjen: Ny løper fra «Johaug-bygda» overrasket

– Det er knockout på de andre konkurrentene, sa Petter Northug, som kommenterte verdenscuphelgen for TV 2, da Krüger gikk opp til 13 kilometer og hadde økt ledelsen til 20 sekunder foran Ustjugov.

Senere var han imponert over Lyn-løperen etter målgang.

– Det er skremmende form for Simen, sier Northug som la merke til hvordan Krüger kjapt kunne prate med det norske støtteapparatet ved målstreken etter målgang.

Samtidig ble rennet en ny nedtur for Martin Johnsrud Sundby. For andre gang i år brøt Sundby et renn. Det gikk trått fra start og etter 5 kilometer lå Sundby på 27. plass.

Deretter ble det meldt at han hadde dratt av seg startnummeret og ikke fullførte konkurransen. Sundby skal ikke delta i Tour de Ski, men har slitt voldsomt i sesongstarten.

Han brøt også under den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen. Nå skjedde det samme i Sveits etter at han forrige helg virket i stigende form på Lillehammer. Der avslørte han imidlertid at han har slitt med ryggen i sesongstarten.

- Jeg antar at det er litt de samme ryggproblemene som har har slitt med. Vi visste at det var en sjanse å ta å reise ned hit, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum til TV 2 om at Sundby brøt.

les også

FIS-sjef advarer: Nasjoner må droppe verdenscuprenn

Emil Iversen ble nummer ni og var nest beste nordmann i Davos. Sjur Røthe ble nummer 20. De løperne var de eneste som tok verdenscuppoeng i Davo i et renn som ble uvanlig lite preget av nordmenn i mellomhøyden i Davos.

Hans Christer Holund var imidlertid bra med i starten til det gikk galt.

– Det var bra i 3,5 kilometer så kjørte jeg ut av løypa og tapte cirka 45 sekunder på det. Da var løpet kjørt, sier Holund til TV 2.

Mer om

 1. Vintersport
 2. Langrenn

Flere artikler

 1. Holund forstår ikke Sundbys nedtur: – Han har vært råsterk

 2. Råsterk Tønseth smadret Klæbo på Beitostølen

 3. FIS-sjefen reagerer på Tour de Ski-misnøye

 4. Bolsjunov til Klæbo: - Det er ikke så lett å vinne hver gang

 5. Bolsjunov fikk Røthe-revansj: Blytungt renn for Sundby

Fra andre aviser

 1. Krüger vant etter monsterløp: – Må være karrierebeste

  Aftenposten
 2. Vant sekundstriden på Beitostølen - Sundby brøt: – Han går som en klokke!

  Aftenposten
 3. Russisk storeslem sørget for dobbelt stafettseier i Lillehammer

  Aftenposten
 4. Kommentatorene trodde Holund brøt etter sykdom. Det viste seg å være en helt annen grunn.

  Aftenposten
 5. Ustoppelige Bolsjunov slo Røthe på oppløpet

  Aftenposten
 6. Vant sekundstriden på Beitostølen - Sundby brøt: – Han går som en klokke!

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no