Mente Northug burde ha blitt vraket til lagsprinten

Wassberg: – Han virket så sliten i går. Men i dag var han jo så pigg...

Langer ut mot svensk skilegende: Northug: – Wassberg klatrer på «haters»-lista

FALUN/OSLO (VG) Den svenske langrennslegenden Thomas Wassberg (58) mente Petter Northug (29) var for sliten til å gå lagsprinten. Etter gullet slo Northug kraftig tilbake.

Artikkelen er over fem år gammel

– Jeg blir mer og mer Gunde Svan-fan jo mer kjeft jeg får, mens Wassberg klatrer opp på «haters»-lista her, sier Northug på vei fra stadion til pressekonferansen etter søndagens gulløp.

Han hadde fått med seg at svenske Thomas Wassberg i forkant av lagsprinten mente Northug burde bli vraket fra det norske laget.

– Hvis Petter går, er det bekymringsverdig. Han virket jo sliten under skiathlonen og et tredje renn på rad, det lurer jeg på om vil fungere, sa Wassberg i ÖPs web-TV-program «Vakna med Wassberg», gjengitt av Expressen.

– Kunne gått 14 dager på rad

Den tidligere svenske langrennsløperen, som i sin tid vant tre VM-gull og fire OL-gull, hadde stor tro på Finn Hågen Krogh (24) før søndagens lagsprint. Det samme kan ikke sies om hans tro på Northug før rennet.

GULLJUBEL: Finn Hågen Krogh tar i mot Petter Northug etter målgang på Lugnet skistadion i Falun. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Ifølge Wassberg ville det bli for mye for skistjernen å gå tre distanser på rad.

– Jeg ville vært veldig skeptisk til han og uttalelsene om meg når han ikke har peiling. Jeg kunne gått skirenn hver dag i 14 dager egentlig. Mens Wassberg... Jeg vet ikke hva han gjorde som aktiv. Men han tålte tydeligvis ikke å gå to distanser på to dager, sier Northug til VG på vei fra stadion.

– Så du er ikke imponert over det Wassberg drev med?

– Nei, ikke hvis han ikke tror det går an å gå to gode renn to dager på rad, sier Northug som var sitt gamle jeg med særdeles friske meldinger etter nok et gull i medaljesamlingen. Denne gang var det det VM-gullet han manglet fra å ha komplett samling på alle øvelser i VM.

LES SAKEN:Northug fikk show-forbud av treneren

Ny ordkrig

29-åringen stilte til start på lagsprinten sammen med Krogh. Der gikk Northug fantastisk og tok med det sitt andre gull i Falun.

Etterpå lot han ikke muligheten gå fra seg til å sende en rekke stikk i retning Wassberg. Tidligere har Northug gjennom flere år, siden OL i 2010, vært i ordkrig med en annen svensk legende - Gunde Svan.

– Det var bekymringsverdig for Sverige at jeg gikk. Så der har Wassberg rett, men nå får han kjøre skiløyper, så får jeg gå på ski, sier Northug med et smil til VG etter lagsprinten.

Han forteller imidlertid senere på pressekonfarensen at han egentlig har respekt for Wassberg som skiløper og at han hadde en interessant lang prat med den svenske skilegenden for et par år siden.

– Men han burde vite at jeg kan gå to renn på rad, sier Northug.

– Min beste dag

Etter å ha sett Northug og Krogh herje med konkurrentene og suse inn til et suverent gull, innrømmer Wassberg at han var litt for rask i avtrekkeren når han uttalte seg om Northugs form.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si... Petter er Petter, sier Wassberg til VG.

For Norges og Falun-VMs største stjerne var ikke sliten på lagsprinten. Tvert imot.

– Dette var min beste dag hittil i VM, sier Northug selv til NRK etter gulløpet.

(artikkelen fortsetter under videoen)

– Vet aldri hvor du har ham

Dermed tok Wassberg så feil som det er mulig å ta. Han erkjenner at det er lett å la seg lure av Northugs kroppsspråk.

– Han virket så sliten i går. Men i dag var han jo så pigg... Northug er som han pleier å være. Du vet aldri hvor du har han, sier Wassberg.

– Tror du Northug har spilt sliten med vilje?

– Det aner jeg ikke. Du får spørre ham selv, svarer Wassberg.

Han måtte se de svenske medaljehåpene Calle Halfvarsson og Teodor Peterson klusse det skikkelig til for seg selv på den siste etappen.

Under vekslingen var Peterson så uheldig å miste staven - og dermed også dyrebar tid. Til slutt endte «söta bror» på en meget skuffende 9.- plass.

– Han er uheldig som mister staven. Peterson og Halfvarsson kjempet om sølvet og bronsen, sier Wassberg.

På spørsmål om hva han tror om den norsk-svenske duellen som venter på stafetten til uken, ønsker ikke svensken å komme med spådommer.

– Det er vanskelig å si hvordan det vil ende. Jeg har ikke tenkt noe på det. Det er bare å vente og se, sier Wassberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder