Northug: - Mer enn godkjent

DÜSSELDORF (VG Nett) Petter Northug kom ikke på pallen i spann med Tor Arne Hetland, men var utrolig godt fornøyd med egen innsats.

  • Klaus Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Duoen kom på 4.plass i lagsprinten i Düsseldorf etter at Cristian Zorzi tok Hetland på oppløpet. Svenskene Peter Larsson og Bjørn Lind vant foran Øystein Pettersen og Eldar Rønning.

Men Petter Northug var utrolig godt fornøyd selv om han ikke kom på pallen søndag heller.

- Det er en del taktisk manøvrering som jeg er veldig fornøyd med. Dette er mer enn godkjent og jeg trives veldig godt med lagsprint, sier Northug.

Han fikk skryt fra sprinttrener Ulf Morten Aune etter helgens innsats, og spesielt etter lagsprinten søndag.

- Petter gjør alt akkurat det vi ble enige om, sier Aune til VG Nett.

Sprinttreneren vil ikke si noe om sjansene for Northug til en plass på VM-laget i denne disiplinen, men påpeker at supertalentet i hvert fall ikke gikk seg ut av laget. Ett annet poeng som taler til Northugs fordel er at den individuelle sprinten går dagen før og at denne er i klassisk stil. Northug er ikke aktuell på denne distansen, og med så tett program kan det hende treneren ikke bruker alle de samme folkene på begge sprintdistansene.

- Programmet kan få følger for laguttaket, sier Aune.

Allroundløperen Northug mener selv at han passer veldig godt til lagsprint som er en kraftanstrengelse med seks etapper på kort tid i semifinale og finale.

- Jeg passer bedre til lagsprint enn individuell. Spesialsprinterne får lettere syre i beina når man skal starte og stoppe så mange ganger, mener han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder