BRUN & BLID: Petter Northug imponerte med nøttebrun hud i Holmenkollen. Foto: Frode Hansen VG

Northug imponerte i «baris»: – Akkurat nå er brunfargen bedre enn formen

Spurtslått av Niklas Dyrhaug i Holmenkollen

HOLMENKOLLEN (VG)  Sjekk brunfargen til Petter Northug (30). Den har han ikke fått på badestrand – men på ski i stekende sol på Sognefjellet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Under Oslo Skishow i Holmenkollen vrengte han av seg startnummeret i sommervarmen og viste mye hud. Og en imponerende brunfarge. At han tapte spurten til Niklas Dyrhaug (28) fikk gå for denne gangen.

– Jeg har fått brunfargen på Sognefjellet. Det har aldri vært fine forhold der når jeg har vært der før. 20 grader og strålende skiforhold, sier Petter Northug.

Her er Northug på «landslagssamling» på Sognefjellet

– Har du noen gang vært så brun før?

– Jo da, men akkurat nå er brunfargen bedre enn formen. Men jeg håper huden blir blekere mot høsten, og formen atskillig bedre, sier Northug.

Artikkelen fortsetter under bildet

VINNER: Niklas Dyrhaug (nr. 5) spurtslår Petter Northug (f.v.). Martin Johnsrud Sundby (nr 2) endte på fjerdeplass, og Gjøran Tefre (nr 1) tok tredjeplassen i Holmenkollen. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Han gliser. Og sikter til hva som skjedde i glohete Holmenkollen lørdag kveld. På oppløpet i den historiske arenaen har han tatt knekken på de fleste som har yppet seg tidligere. Men nå tapte han.

Folk flest husker kanskje utbruddet under Oslo-VM for fem år siden da han harselerte med Sverige.

Les også: Hemmelig kompis ga Northug «svenskeregla»

Men denne gangen ble Niklas Dyrhaug for sterk. Det tok han humoristisk.

– Bare trivelig å bli slått i spurten av Dyrhaug. Helt greit at det er en trønder som gjør det. Og sønn av daglig leder i Rosenborg (Tove Moe Dyrhaug). Vi er i medvind om dagen, sier Northug, som er ihuga RBK-supporter.

– Jeg var litt for seig i dag til å vinne spurten, og jeg hadde mer en nok med på å henge på halen rundt løypa, sier Northug.

Han forteller at han er kommet godt i gang med sesongforberedelsene. Mai måned var som å «bryte opp isen». Konkurransen i Kollen kaller han «en god treningsøkt». Snart reiser han på høydetrening til Italia.

– Jeg reiser til Livigno søndag. Det blir det første av flere høydeopphold, og jeg blir i høyden i tre uker denne gangen, sier Northug.

Fotballsesongen er imidlertid over bekrefter han overfor VG. Mosvik (6. divisjon) må klare seg uten ham.

– Jeg har spilt fire kamper og scoret ett mål. Jeg har innfridd forventningene og gjort som jeg sa før sesongstart; at jeg scorer i hver fjerde kamp, sier Northug.

På spørsmål fra VG hvordan han reagerer på bortgangen til bokseikonet Muhammad Ali svarer Northug: – Jeg har sett noen filmer med Ali, blant annet «The Rumbel in the Jungel». Han var ekstrem spesielt inn mot kamper. Det går an å ta noe med seg fra ham der, sier Petter Northug.

Les også: Ole Klemetsen om Alis bortgang

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder