VIL GÅ RESTEN: Marit Bjørgen (t.h.), Roar Hjelmeset og Ragnhild Haga (bak) møtte pressen tirsdag.
VIL GÅ RESTEN: Marit Bjørgen (t.h.), Roar Hjelmeset og Ragnhild Haga (bak) møtte pressen tirsdag. Foto: NTB Scanpix

Bjørgen-beskjeden Weng og Flugstad Østberg ikke vil høre

Publisert: Oppdatert: 13.02.18 10:13
LANGRENN

PYEONGCHANG (VG) Marit Bjørgen (37) valgte å stå over tirsdagens OL-sprint, men langrennsdronningen har ikke lyst til å la flere gullmuligheter gå fra seg.

Med sølvet på OLs åpningsdistanse mangler Bjørgen kun to gullmedaljer for å tangere Ole Einar Bjørndalen som tidenes vinterolympier.

Foran 10-kilometeren på torsdag er hun tydelig på at hun ønsker å gå alle de gjenværende øvelsene i OL - inkludert lagsprinten 21. februar.

– Jeg har som mål å gå den. Men da må jeg være en av de beste på laget, så det er et valg treneren må ta, svarer Bjørgen på VGs spørsmål, under tirsdagens pressekonferanse like ved Olympic Plaza.

Bjørgen lyste opp da hun fikk spørsmål om sønnen Marius:

Det vanskeligste laguttaket

Norges beste sprinter Maiken Caspersen Falla er det sikreste kortet på lagsprinten. Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng er sterke kandidater til den andre plassen, og nå får de ytterligere kamp fra Bjørgen, som i VM-sammenheng har droppet lagsprinten for å fokusere på de andre øvelsene.

– Marit er selvfølgelig en veldig god kandidat til lagsprinten, og så teller selvfølgelig resultatene fra sprinten og torsdagens løp inn. Lagsprinten er den vanskeligste øvelsen å ta ut løpere på, så jeg kan ikke love henne en plass nå, sier trener Roar Hjelmeset.

– Så det er ikke sånn at Bjørgen får gå, så lenge hun vil gå?

– Hun har jo veldig ofte sagt hun ikke vil gå lagsprint, men nå har hun sagt hun vil gå, så vi tar hun veldig med i den betraktningen. Hun går fort på ski og vi skal jo ha to stykker som går fort på ski for å fylle opp laget.

Tenker ikke på rekorder

Skulle hun få gå lagsprinten, er gullsjansen stor. Det samme er den på kvinnenes stafett. Men selv om Bjørgen med de to gullene vil tangere Bjørndalen, er ikke det noe hun tenker på.

– Det jeg gjør nå er å ta ett renn av gangen og fokusere på det. Så får vi heller, når vi er ferdige med OL, telle opp og se, sier hun.

Roar Hjelmeset tror på at rekorder ikke er noe Marit Bjørgen bryr seg om.

– Du kunne spurt om hvor mange medaljer hun har, så tror jeg hun har vansker for å svare. Jeg tror ikke hun har så god kontroll på det, så jeg tror ikke hun bruker mye tid på å tenke på hvor stor hun kan bli, men det er klart det er moro etterpå å kunne telle opp medaljer, sier han.

Emil Iversens private opptak fra 2010 vil han helst ikke at folk skal se, men her får du klippet hvor en ung Iversen heier på Petter Northug:

Her kan du lese mer om