Weng har ikke sett kjæresten på syv uker – nå er ventetiden over

PLANICA/OSLO (VG) Etter å ha blitt nummer tre på søndagens 10 kilometer i Slovenia, skal verdenscupleder Heidi Weng (26) møte kjæresten for første gang på nesten to måneder.

Artikkelen er over to år gammel

På 10-kilometeren i Planica var Weng 33,5 sekunder bak den finske vinneren Krista Pärmäkoski og halvminuttet bak toer Charlotte Kalla.

I møte med VG er 26-åringen fra Ytre Enebakk tydelig fornøyd. Ikke bare med resultatet, men også med at hun snart får gitt Kjetil Nygaard en god klem. Paret ble sammen i 2016.

– Jeg har ikke sett kjæresten min på svy uker. Det har vært veldig kjedelig. Nå gleder jeg meg til å komme hjem, sier Weng og gliser.

– Veldig fornøyd

Grunnen er et tettpakket renn- og treningsprogram som blant annet har inkludert Tour de Ski. Den massive kraftanstrengelsen var det til slutt Weng som vant.

Og selv om hun har følt seg litt sliten i Slovenia, er hun glad for at hun bestemte seg for å reise til Planica.

– Det var ikke helt planen, men jeg hadde lyst til å komme hit for å knuffe litt på sprinten og få på meg et startnummer. At jeg også fikk en 3. plass i dag, er jeg utrolig fornøyd med, sier Weng.

Sterk finne

Før søndagens løp tippet de fleste at 10-kilometeren i klassisk stil kom til å bli en norsk-svensk-duell mellom Weng og Kalla.

I stedet var det altså Pärmäkoski som vant, noe finnen var lykkelig for.

– Det var en veldig fin konkurranse. Jeg var så trøtt på oppvarmingen at jeg måtte ta ekstra hardt i. Jeg tror det fikk kroppen min til å våkne litt, sier Pärmäkoski til VG.

Hun er en klar medaljekandidat i OL, men ser at det blir hard kamp om de edleste valørene.

– Jeg er i god form, men jeg tror den kan bli enda bedre før OL. Vi må samtidig huske at ikke alle de norske jentene var her, sier finnen og nevner Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg.

– Så har du også Heidi og Justyna Kowalczyk, i tillegg til Kalla. Jeg tror Bjørgen kommer til å gjøre det veldig bra i OL. Jeg har sett resultatene hennes i NM. Hun er i god form, sier Pärmäkoski og smiler.

Weng har ikke gått distanserenn etter at hun vant Tour de Ski i begynnelsen av januar. I går ble hun desidert sist i sprintfinalen. Kalla, på sin side imponerte før jul med fire seire, men meldte forfall til Tour de Ski.

Harsem fikk det tungt

Kathrine Rolsted Harsem gikk på sin side i mål 51,7 sekunder bak Pärmäkoski, og følte seg sliten etter løpet. Hun sier til VG at hun merket lørdagens superløp, som resulterte i karrierens første pallplass.

– Det var fryktelig tungt. Jeg forsøkte å åpne offensivt og lure kroppen litt i gang, men bena mine var ikke med i dag, dessverre, sier Harsem til VG.

les også

Tror Northug går glipp av millioner uten OL: – Alle har en holdbarhetsdato

– Er det sprinten som fortsatt sitter i?

– Ja, jeg pleier å tåle flere renn på flere dager, men jeg følte ikke at jeg fikk ut det beste i dag. Eller jeg fikk ut det beste, men jeg var ikke bedre i dag.

– Hvordan var kvelden i går?

– Jo, det var gøy i går. Jeg har egentlig ikke feiret noen ting, det venter jeg med til etter sesongen.

les også

Harsem med sitt livs løp etter tips fra Falla: – Jeg brøt en barriere

Kari Øyre Slind ble nummer syv på distansen, 49,5 sekunder bak den finske jenta i mål.

Bjørgen, Ragnhild Haga og Østberg gikk ikke i Planica.

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder