TAUS: Petter Northug hadde ikke lyst til å snakke med pressen etter sommerskirennet i Sunne forrige helg, men dialogen med Skiforbundet skal være god. Foto:Gisle Oddstad,VG

Team Northug: – God dialog med Skiforbundet

Skinstad tror det går mot enighet med skikongen

Petter Northug (29) har fortsatt ikke signert avtalen som gjør ham til en del av landslaget den kommende sesongen, men langrennssjef Åge Skinstad (50) tror det går mot enighet.

Stine Løvmo Lie
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Alle løpere som skal konkurrere i verdenscup og eventuelle mesterskap, må signere denne landslagsavtalen, men enigheten mellom 29-åringen og Skiforbundet lar fortsatt vente på seg.

– Lite nytt å melde, men vi har god dialog med Skiforbundet, forteller Northugs manager Are Sørum Langås til VG onsdag kveld.

Tidligere er det blitt skrevet at skistjernen har frist ut uka, men det vil ikke Langås bekrefte.

– Jeg kommenterer ikke innholdet i samtalene eller prosessen, avslutter han.

Tror det går mot enighet

– Vi har flotte samtaler og en positiv tone, sier langrennssjef Åge Skinstad til VG.

Han avviser at de har gitt Team Northug en frist.

– Det første skirennet er ikke før 13. november, men det er ingen grunn til at dette skal dra ut.

– Går det mot enighet?

– Mitt inntrykk er det, ja, avslutter den avtroppende langrennssjefen.

LES OGSÅ:Mener Skiforbundet krav bryter med norsk lov

KOMMENTAR:De sa han ikke var viktig. Nå bestemmer Northug alt.

På overtid av overtiden

Den opprinnelige fristen var 1. mai, og kravet fra Skiforbundet var at Northug måtte takke ja til landslaget og bryte avtalen med Coop, dersom han igjen ville representere Norge i verdenscup og mesterskap. Da langrennsstjernen ikke signerte samme avtale som resten av landslaget, bestemte Skiforbundet seg for å tilby ham tilsvarende «unntaksordning» som i fjor. Da hadde trønderen en kontrakt som varte fra november til april, og tillatelse til å ha Coop som privat sponsor.

– Mitt utgangspunkt er det samme som i 2013, hvor jeg valgte å gjøre noen forandringer for å finne ny motivasjon. Hvis du ikke er hundre prosent motivert, er du ferdig i toppidrett. Jeg styrer min egen hverdag, og det har fungert for meg, sier Northug til Adresseavisen.

Det er nå 16 dager siden Skiforbundet annonserte at Northug får fortsette på landslaget, men Falun-VMs suverene konge har fortsatt altså ikke signert.

LES OGSÅ: Northug-rival: – Jeg kjente ingen glede

LES OGSÅ: Skistyret ombestemte seg - vil ha med Northug videre

Håpefulle skitopper

Skiforbundets sjefer la ikke skjul på at de håper 29-åringen signerer.

– Skistyret mener det er riktig å videreføre den avtalen vi hadde i fjor. Vi håper at Petter vil være med landslaget, sa skipresident Erik Røste på en pressekonferanse for drøyt to uker siden.

– Det er ingen hemmelighet at han har lyst til å gå verdenscuprenn, så vi håper at hans samarbeidspartnere vil bidra til at det blir mulig, sa langrennskomitéens leder Torbjørn Skogstad da det var klart at skistyret hadde ombestemt seg.

– Men vi føler oss ikke helt sikre på at Northug sier ja, fortsatte han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder