SÅ GLAD: Astrid Jacobsen knuste Petra Majdic og Virpi Kuitunen på oppløpet. Her skjønner hun at gullet er i boks. Foto: Erlend Aas / Scanpix

SÅ GLAD: Astrid Jacobsen knuste Petra Majdic og Virpi Kuitunen på oppløpet. Her skjønner hun at gullet er i boks. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Målet var medalje - i junior-VM!

SAPPORO (VG Nett) Junioren Astrid Uhrenholdt Jacobsen (20) vant sitt første seniorrenn noen sinne i VM-sprinten i Sapporo.

Klaus Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Tankene hennes denne sesongen dreide seg i retning junior-VM i italienske Tarvisio som skulle gått 29. januar til 4. februar.

- Målet mitt var medalje i junior-VM, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter at hun staket seg inn til gull på den klassiske sprinten i Sapporo. Hun var de nødvendige 0,2 sekundene foran Petra Majdic fra Slovenia og 0,3 sekunder foran kjempefavoritten Virpi Kuitunen fra Finland.

VG TV:Bjørgen: - Det kom noen tårer

Nordmenn holdt liv

Hun hadde en dårlig følelse etter prologen, men så raskt at det likevel var godt nok.

- I heatene tok jeg kontrollen, men i finalen måtte jeg henge på. Jeg visste at jeg hadde en bra avslutning, sier hun etter superavslutningen i yttersporet.

Les også:

Svartedal: - Gullet jeg ikke kunne vinne

Etter at hun hadde ristet av seg sjokket som kom da hun passerte først over målstreken, var det premieutdeling i kjempehallen i Sapporo. Japanerne hadde møtt frem til åpningsseremonien, men svært mange forsvant underveis i sprintheatene. Heldigvis var det en ganske stor delegasjon nordmenn som holdt liv.

Treneren hadde matpakke

GULLJENTE: Astrid Jacobsen med beviset på at hun er verdensmester i klassisk sprint. Foto: EPA

Hun så ut til å nyte nasjonalsangen til det fulle, men da siste tone var spilt startet kjøret verdig en VM-vinner. Det fulgte drøssevis av intervjuer, og en hale av pressefolk hang etter henne i ganglabyrinten under Sapporo Dome og opp til pressekonferansen.

- Jeg er VELDIG overrasket. Målet mitt var en finale. Da jeg kom til finalen var resten bonus. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, det er bare helt utrolig, var det første hun fikk sagt.

Etter en kort seanse på podiet fant hun trener Egil Kristiansen som hadde en matpakke som hadde sett sine beste dager. Men hun vippet ut en skive, og snakket som en 30-åring.

- Jeg må ha mat, for jeg skal gå i morgen.

Bjørgen på på 10. plass

Kristiansen ville se an sprinten før han tok de to løperne som skulle gå lagsprinten som går i morgen. Nå er laget veldig klart. Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen.

Bjørgen kom på 10.plass. Klassisk sprint sa hun på forhånd at var hennes svakeste distanse i dette mesterskapet. Bjørgen sa en ting til:

At det ikke ville være noe dårlig tips å satse på Astrid foran Bjørgen på VM-sprinten.

Leserne diskuterer:

Astrid Jacobsen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder