SER MOT OL: Petter Northug, her fra høydetrening i Val Senales i fjor, skal være best når det gjelder: i OL i februar. Foto: Fredrik Solstad VG

Northug om ordkrigen: - Kaster noen stein, må man regne med å få en bulldoser tilbake

Petter Northug er midt i sitt lengste høydeopphold i karrieren, men skal ikke gå i samme fella som i fjor. Da ble han overtrent i høyden.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Petter Northug er i disse dager midt i et 32 dagers langt høydeopphold i Italia. Høydeoppholdet er hans lengste i karrieren, til tross for at han i fjor ble satt tilbake av høydetreningen.

Da Northug satte sin forrige høyderekord: - Et tegn på at man ikke har noe liv

Da ble han overtrent, men til den svenske avisen Aftonbladet sier han at han er mer forsiktig denne gang.

– I fjor var jeg i bra form da jeg kom hit, men da jeg kom tilbake til Norge skjønte jeg at jeg hadde kjørt meg for hardt. Jeg bremser litt denne gangen, sier den norske skistjernen.

Klarer du å holde maska? Det klarte ikke Northug...

– Best under press

Etter en litt mislykket fjorårssesong kjenner han litt på presset før årets sesong starter, spesielt siden OL er rett rundt hjørnet.

– For den norske troppen er det viktig å vise god form tidlig, før jul. Skal man få en OL-plass, må man prestere. Gjør man ikke det er det «ha det bra».

Til avisen sier han at det trigger han litt, det å måtte prestere så tidlig. Landslagstrener Tor Arne Hetland har nemlig stilt dette kravet til det norske skiesset.

– Jeg må være skjerpet og fokusert. Og jeg er best under press, sier Northug, som før sesongen også har vært i flere verbale kamper med svenske Calle Halfvarsson.

Fikk du med deg? Northugs elleville svar på OL-kravet

OL-fokusert

Om hvorfor det blir så mye «drittslenging» mellom de to, svarer Northug at det skyldes rivaliseringen.

– Vi har møtt hverandre i flere tette dueller, ikke minst i stafett. Da blir man automatisk rivaler. Det er bra for interessen rundt sporten. Jeg håper vi får nye dueller i vinter, sier Northug som legger til at det denne gangen var svensken som begynte.

– Jeg fikk høre av Calle at jeg bruker mye tid på ting som stjeler fokus fra skigåingen. Og kaster noen stein, må man regne med å få en bulldoser tilbake.

Her kan du se ett av stikkene Northug har sendt i retning Halfvarsson:

Han sier at han ikke vet om han er bedre en Halfvarsson nå, men at han kommer til å være det i OL.

Men til sjuende og sist er det i langrennssporet det skal avgjøres.

– Og denne sesongen handler det om hvem som er best i OL. Jeg kjenner mer sterk og klar. Jeg ser fram til å møte mine rivaler, sier Northug. (NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder