BEST: Maiken Caspersen Falla jubler for seier i Lahti. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva , NTB scanpix

Falla tok sesongens sjette seier

Stina Nilsson tapte terreng

LAHTI/OSLO (VG) Maiken Caspersen Falla (25) festet grep om sprintcupen da hun var best av alle i Lahti i dag.

Publisert:

25-åringen vant foran amerikanske Jessica Diggins. Heidi Weng kapret tredjeplassen. Svenske Stina Nilsson ble sensasjonelt nok slått ut i semifinalen, noe som gjør at hun tapte viktig terreng i kampen om sprintkula.

– Det scenariet som ble i dag, er av de best tenkelige for meg. Det skal jeg ikke legge skjul på. Det er noen som klarer å snike seg foran Ingvild (Flugstad Østberg) i finalen, og Stina (Nilsson) ryker i semifinalen, sier Falla etter målgang.

Prologvinner Ingvild Flugstad Østberg ble nemlig «bare» nummer fire. Falla tok altså bra med poeng på sine to argeste sprintrivaler, og hun har nå en luke på 54 poeng.

LES OGSÅ: Svensketrøbbel i prologen

Fordel Johaug

Therese Johaug kom helt til semifinalen og endte til slutt som nummer syv i Lahti. Det innebærer 38 verdenscuppoeng, noe verdenscuplederen er godt fornøyd med.

– Jeg har aldri vært i semifinalen i et verdenscuprenn, bare i touren, så det å reise herfra med sjuendeplass er over all forventning, sier Johaug til NTB.

Forventningene var at Østberg kom til å ta kraftig inn på Johaugs sammenlagtledelse i dag, da Gjøvik-jenta, som normalt er mye bedre enn Johaug i sprint, er den eneste reelle utfordreren i kampen om seier i verdenscupen totalt. Før dagens renn ledet Johaug med hele 208 poeng, og hennes gode fangst i dag gjør at Østberg fortsatt har langt opp til den gula trøya.

– Jeg kunne ha valgt å stå over og fått null poeng, men nå får jeg faktisk med meg noen poeng. Jeg tar med meg det jeg får, sa Johaug.

Nå er det 194 poeng som skiller de to norske løperne totalt.

HUSKER DU? Svenskene protesterte etter dobbelt norsk

VG DIREKTE: Slik var sprinten

Norsk dominans

Åtte av ni norske kvinner tok seg videre fra prologen. Kun Maria Strøm Nakstad måtte følge kvartfinalene fra sidelinjen, og da fikk hun se at lagvenninnene klarte seg meget bra.

Østberg og Mari Eide gikk først i mål i åpningsheatet. I heat nummer to viste Falla styrke og vant som hun ville, mens Kathrine Harsem røk ut i heatet etter. Johaug og Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok seg lekent videre fra den nest siste kvartfinalen, og i siste heat sikret Heidi Weng semifinaleplass. Ragnhild Haga ble slått ut.

I semifinalene røk Eide og Johaug, mens de fire siste altså tok seg helt til finalen.

LES OGSÅ: Slik kan Østberg lure Johaug

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder