DEN SATT! Petter Nortug sklir over målstreken etter sin superspurt. Foto: AFP

Northug: - Barneskirenn!

SAPPORO (VG Nett) Petter Northug jr. (21) knuste konkurrentene rett før mål, jublet hemningsløst på oppløpet og ropte «barneskirenn!» like etter å ha sikret Norge gull på VM-stafetten.

  • Kristian Holli
  • Ola Stenberg

Artikkelen er over 13 år gammel

VG TV:Se elleville Northug

Den unge trønderen viste at de store ordene han har kommet med under VM ikke var billig propaganda. Da det gjaldt som mest fikk Northug jr. vist at han har det råeste rykket i langrennssporten, og parkerte svenske Anders Södergren og russiske Jevgenij Dementiev på den siste langsiden før oppløpet på skistadion i Sapporo.

Les også:Svensk kommentator:- Nå har Northug problemer

Da hadde Eldar Rønning, Odd-Bjørn Hjelmeset og Lars Berger allerede lagt et glimrende grunnlag før ankermann Northug jr. skulle ut. Han ble sendt av gårde sammen med Russland og Sverige, med forhåndsfavoritt Tyskland nesten 40 sekunder bak.

Klinte til

Tettrioen fulgte hverandre tett helt til noen hundre meter gjensto. Da rykket Södergren fra, mens Northug og russeren ble liggende noen meter bak.

- Anders kjørte hardt i den siste bakken og jeg ble liggende litt i mellom han og Dementiev. Da vi var oppe økte klinte jeg til med alt jeg hadde og fikk ut all aggresjon, forteller Northug til VG Nett.

Husker ikke alt

Rykket han satte inn er noe langrennsverden knapt har sett maken til tidligere, og de to forfølgerne ble distansert med flere titalls meter. På oppløpet hadde Northug jr god tid til å vinke til de tilreisende nordmennene som heiet ham frem, og rett etter målstreken ble han møtt av jublende lagkamerater.

- Barneskirenn, skrek Northug, og ydmykelsen for sølvvinner Russland og bronsevinner Sverige var total.

Spesial:Alt om ski-VM

Etter å ha fått på seg tørt tøy, mottatt blomster på premieseremonien og svart på en rekke spørsmål om sitt enorme rykk kunne ikke Northug jr. redegjøre for hva han sa i målområdet.

- Jeg husker ikke alt som skjedde nei, gliser ankermannen.

Mer om

  1. Ski-VM

Flere artikler

  1. Northugs taktiske mesterverk

  2. Rykket i Sapporo er det store samtaleemnet: Ulvang: - Ubeskrivelig!

  3. Svenskene: - Nå har Northug problemer

  4. VM-kongen Lars Berger: - Like artig med dette gullet

  5. Slik kroner VG stafettkongen Northug

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder