Sjekk Gull-Klæbos utfordring til Usain Bolt

LANGRENN

PYEONGCHANG (VG) Etter å ha gruset langrennseliten på OL-sprinten, utfordrer Johannes Høsflot Klæbo (21) verdens raskeste mann til duell.

  • Eirik Borud
Publisert:

For på bildedelingstjenesten Instagram har Usain Bolt utfordret utøverne som blir olympiske mestere i Sør-Korea. Og Klæbo er ikke vond å be etter at han på overlegent vis vant OL-sprinten tirsdag.

Jamaicaneren, som har verdensrekorden på både 100- og 200-meter, lover alle vinnerne en signert flaske med champagne i posten - om de feirer OL-gullet med en Bolt-posering og publiserer bilde av det.

Jeg skal ta imot den flasken med champagne hvis han stiller opp på 100-meter mot meg i Central Park. Han kan løpe og jeg skal gå på ski, så får vi se, sier Klæbo og gliser til de syv-åtte norske journalistene på pressekonferansen i Pyeongchang.

Etter at alle TV- og radiokanaler hadde fått sitt av den olympiske sprintmesteren, tok den smørblide trønderen seg god tid til intervjuer. Og på tampen av den rundt 18 minutter lange seansen, kviknet 21-åringen ordentlig til.

Men da VG lurte på om han ville gå seirende ut av duellen med Bolt, var den ydmyke Klæbo tilbake.

– Det må være veldig skarpt føre, da. Jeg tror nok han hadde løpt fort, ja...

For mens den svenske yndlingen og gullvinneren på sprint, Stina Nilsson, har skjermet seg selv fra nettmedier, har Klæbo kjørt et åpent løp i sosiale medier. Det har det vært en klar tanke bak - også i oppkjøringen til hans til nå viktigste renn i karrieren.

Presset har han merket så godt på kroppen at det har blitt flere våkenetter siste ukene.

– Hvis du går inn på en nettside, står det enten det ene eller andre. Da er det folk som mener både det ene og det andre, og det er helt greit. Det er det som skaper profiler og engasjement i folket, og det tror jeg er utrolig viktig. Det har vært mye. Det er ikke til å legge skjul på, forteller han.

Klæbo er kjent for å gå sine egne veier i jakten på å bli bedre. Bolt er én av flere idrettsstjerner han har høstet inspirasjon fra.

– Det han har gjort er et helt ellevilt. Man blir inspirert av de som gjør nye ting og gjør det bra. Man prøver å plukke opp noe. Det betyr nesten ikke hvilken idrett det er. De som er vinnere og er enere, de har en spesiell måte å gjøre ting på og det inspirerer meg til å se hvordan de gjør ting, forklarer han.

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar. Rettighetshaver Discovery og VG har et redaksjonelt samarbeid.

Her kan du lese mer om