Vinneren: – Konkurrentene skal ikke ligge på latsiden en eneste dag

Landslagssjefen: –Betryggende at Petter har trent og gjort det bra

Overlegen Sundby - Northug på tredjeplassOSLO/BEITOSTØLEN (VG) Martin Johnsrud Sundby (30) utklasset blant annet Petter Northug (28) under åpningsrennet fredag.

Artikkelen er over fem år gammel

Northug lå 4,2 sekunder foran Martin Johnsrud Sundby etter 2 kilometer, men Oslo-gutten fikk opp farten og vant til slutt 22,9 sekunder foran Didrik Tønseth. Petter Northug endte på tredjeplass 2,9 sekunder bak Tønseth.

VG DIREKTE: Vi fulgte rennet minutt for minutt her!

Nervøs Sundby

– Dette var helt greit. Hverken mer eller mindre. Brukbart. Det er ikke noen verdensmestertakter over meg nå. Jeg må klatre litt på stigen dersom jeg skal klare å hamle opp med de beste i verden, sier Sundby til NRK.

Johaug knuste Bjørgen: Mental trener hjalp Johaug å få ut nye superkrefter

– Jeg var sykt nervøs før start, og surra fælt. Men det var deilig å kjenne litt på det igjen, også. Det var sinnssykt digg å gå renn igjen! Jeg har vært spent i vår og sommer på om kroppen ville tåle det, men nå har i alle fall første renn gått greit. Konkurrentene skal ikke ligge på latsiden en eneste dag hvis de skal være med og leke! sier en blid vinner.

Sundby tok inn 7,1 sekunder på Northug fra 2 til 6 kilometer og ytterligere 13 fra 6 de neste fire kilometrene. Northug så piggere ut ved passering 12 kilometer og tapte ikke lenger sekunder til seierherren.

PÅ TREDJEPLASS: Petter Northug. Foto:,Bjørn S. Delebekk

Jespersen på fjerdeplass

Inn mot mål kjempet 28-åringen mot tiden til Didrik Tønseth, men endte 2,9 sekunder bak og måtte nøye seg med en tredjeplass.

– Petter er tilbake på ganske bra nivå, sier NRK-kommentator Jann Post.

– Det er betryggende at Petter har trent og gjort det bra. At han går fort på ski er ingen overraskelse. Martin har vært suveren på trening i hele år. Det ble litt slik her vi har sett det for oss, sier landslagssjef Trond Nystad i pressesonen.

– Det er lenge siden jeg har vært på pallen i et skirenn. Godt å starte slik, sier Tønseth.

Chris Jespersen fikk god drahjelp av Sundby gjennom store deler av 15-kilometeren og ble nummer fire. Veteran Thomas Alsgaard endte helt nede på en 159. plass i sitt første renn på Beitostølen på 12 år.

– Det var ikke mye som fungerte i dag. Som ventet. Jeg har alltid rett. Men det var gøy å gå skirenn igjen. Jeg lover at jeg skal gå bedre enn det her før sesongen er slutt, sier Thomas Alsgaard til NRK.

Topp ti på dagens løp:

1. Martin Johnsrud Sundby
2. Didrik Tønseth, + 22,9
3. Petter Northug, + 25,8
4. Chris Jespersen, + 31,1
5. Petter Eliassen, + 32,6
6. Niklas Dyrhaug, + 44,7
7. Anders Aukland, + 46,6
8. Kristian Tettlie Rennemo, + 49,3
9. Per Kristian Nygård, + 49,5
10. Tim Tscharnke, + 58,0Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder