FORNØYD: Her har Magnus Moan akkurat landet etter sitt hopp i dagens kombinertøvelse i Val di Fiemme-VM. FOTO: NTB Scanpix

Moan får stjernehjelp i medaljejakten

Moan: - Jeg er kanonfornøyd

Sykdomsplaget Kokslien før langrennet: - Det føles bra

VAL DI FIEMME (VG Nett) Håvard Klemetsen og Magnus Moan leverte begge gode hopp, og sistnevnte starter kun sekundet bak den franske favoritten Jason Lamy Chappuis.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Samtlige av de norske kombinertutøverne skaffet seg forholdsvis gode utgangspunkt før langrennet torsdag. Håvard Klemtsen hoppet aller lengst av de norske og landet kun én meter bak bakkerekorden.

Like bak en av favorittene

Magnus Moan landet på 134,5 meter og hadde følgende å si etter hopprennet:

- Var det ikke artig å se på? Det er hakket bedre enn kvaliken i går. Det er kjempeartig å være en del av dette og jeg hever meg veldig til hoppet. Jeg er kanonfornøyd, sier Magnus Moan til VG Nett.

Moan kan legge seg rett i ryggen på en av favorittene Jason Lamy Chappuis under langrennet og mener det er en god mann å ta fatt på medaljekampen med.

- Men skal man ta gullet i dag tror jeg Frenzel må ha en dårlig dag på jobben og dårlige ski. Men jeg kan definitivt komme på pallen.

JUBEL: Håvard Klemetsen klinte til med et kjempehopp torsdag. Her jubler han etter prestasjonen. FOTO: NTB Scanpix

Til tross for den gode lengden klarte aldri Moan å sette et ordentlig nedslag og fikk derfor kraftig trekk av dommerne.

- I dette tilfellet kommer jeg veldig høyt. Jason hopper jo 126 meter og han går ut to sekunder foran meg. Alt i alt gjør jeg en god jobb. Jeg kunne prøvd å sette nedslag, fortsetter Moan.

Kokslien: - Det var deilig

Mikko Kokslien ble nummer 18 etter hopprennet, men har vært syk hele mesterskapet. Han fikk imidlertid klarsignal til å stille til start i dag.

- Det var deilig det. Det var et artig hopprenn selv om det ble store differanser, sier Kokslien til VG Nett og fikk spørsmål om den nåværende langrennsformen.

- Jeg har ikke peiling - jeg prøvde litt i går og det føltes bra. Jeg var jo i kanonform før jeg ble syk.

Den siste nordmannen i konkurransen, Magnus Krog, har hatt et svært varierende mesterskap, men leverte bedre over hoppkanten i storbakken.

- Jeg er kjempefornøyd. Jeg er heldig samtidig som det er mitt beste hopp. Det er absolutt muligheter i dag for jeg starter samtidig som Kircheisen, sier Krog til VG Nett.

Aller lengst i hoppbakken var altså Eric Frenzel. Hans svev var 2,5 meter lengre enn bakkerekorden - og tyskeren, som for øvrig er en solid mann i sporet, får favorittstempelet før 10-kilometeren.

Resultatliste etter hopprennet:

1. Eric Frenzel
2. Christoph Bieler + 14 sek
3. Håvard Klemetsen + 25 sek
4. Yoshito Watabe + 26 sek
5. Tahei Kato + 30 sek
6. Bernhard Gruber + 33 sek
7. Wilhelm Denifl + 35 sek
8. Akito Watabe + 37 sek
9. Marjan Jelenko + 53 sek
10. Jason Lamy Chappuis + 1,08 min

Øvrige norske:

11. Magnus Moan + 1,10 min18. Mikko Kokslien + 1,4419. Magnus Krog + 1,48

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder