HALVVEIS: Marit Bjørgen var med på lang løpetur med jentene fredag formiddag, og er i god form halvveis inn i svangerskapet. Foto:Geir Olsen,VG

Bjørgen til VG om mammarollen: – Det er vanskelig å forberede seg

LILLEHAMMER (VG) Marit Bjørgen (35) ser på sin egen oppvekst når hun nå skal bli mor for første gang.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I slutten av juni avslørte Marit Bjørgen at hun er gravid, og at hun og samboeren Fred Børre Lundberg blir foreldre i desember.

Bjørgen tar med seg erfaringer hun har fra egen oppvekst, når hun nå selv blir mor.

– Jeg vil si jeg har hatt en veldig fin oppvekst, og fått muligheten til utvikle meg og prøvd ting. Mamma var veldig ung da hun fikk meg, og hun har betydd mye for meg. Hun har også vært en god venninne gjennom mange år, og man må bare prøve seg frem, sier hun, når VG møter henne på landslagssamling på Lillehammer.

Trener fortsatt

At hun nå er halvveis i svangerskapet hindrer henne ikke å trene sammen med de andre jentene. Men det er ikke lenge til hun får andre ting å tenke på.

– Det er vanskelig å forberede seg. Det er klart det blir en annen tilværelse. Så får man håpe man klarer den tilværelsen. Det følger vel ikke med noen bruksanvisning når man drar fra sykehuset, men det er jo mange som har klart det før meg, så jeg håper vi også klarer det.

Hun og samboeren Fred Børre Lundberg har vært sammen i ti år, og han har et barn fra et tidligere forhold.

– Fred Børre er en veldig god pappa, han har fått gleden av å være det gjennom 14 år. så han er nok godt trent i den rollen, sier Bjørgen til VG.

BLIR FORELDRE: Fred Børre Lundberg og Marit Bjørgen blir foreldre i desember. Her fra verdenscupen i Holmenkollen i mars. Foto:Fredrik Solstad,VG

– Blir du den strenge, eller er det han som må si «nei» når det trengs?

– Det er nok Fred Børre som må sette grenser. Jeg kan lett si ja til ting, sier Bjørgen og smiler.

Selv om hun selv har hatt stor suksess i skisporet kommer hun ikke til å oppfordre barnet sitt til å gå samme veien.

– Her har jeg hatt gode forbilder i mamma og pappa, med tanke på det å la ungene gjøre det de synes er riktig. Så får man heller være med å støtte, mens ungene får gå veien selv og finne ut hva man har lyst til.

Imponerte lagvenninner

Marit Bjørgen avslører også overfor VG at hun vet kjønnet på barnet.

– Men jeg vil ikke avsløre det ennå. Det er en hemmelighet, svarer langrennsdronningen.

Med fire og en halv måned igjen til termin er hun fortsatt i god form, og lagvenninnene er tydelig imponert over henne.

– Det er ganske imponerende det hun gjør. Hun henger godt med på tross av at hun har et par ekstra kilo å drasse på, konstaterer Heidi Weng overfor VG.

– Jeg er så imponert, Marit slutter aldri å imponere meg. Hun legger fortsatt ned masse trening, og er i veldig god form, sier Therese Johaug.

For den norske skidronningen har planer om å komme seg tilbake i konkurranseform etter fødselen.

– Jeg trener som jeg gjør nå, for å vedlikeholde formen for lettere å komme tilbake. Jeg har et mål og drøm om VM i Lahti i 2017.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder