Håvard Klemetsen: - Nå er vi olympiske mestere, Magnus!

For fjerde gang i historien er Norge oppe i ti OL-gull

GULLGUTT: Jørgen Graabak var best i spurten og sikret norsk gull i duell med tyske Fabian Riessle. Foto: AP

Norge spurtet til gull i lagkonkurransen

SOTSJI/OSLO (VG) Jørgen Graabak kastet seg frem og sikret OL-gull etter en heftig spurt mot Tyskland. - Dette er helt sinnssykt bra, jubler Magnus Moan.

Artikkelen er over seks år gammel

Graabaks solide sisterunde og gode spurt sikret norsk gull i lagkonkurransen i kombinert torsdag.

- Jeg fikk et perfekt utgangspunkt, og det var vel litt ventet at jeg skulle klare det. Jeg var utrolig nervøs, men det var en lykkerus å gå først over mål, sier Graabak til TV 2.

- Dette er helt sinnssykt bra. Det er artig, altså! Jeg trodde dette bare var et vanlig skirenn, men det er kanskje ikke det. Sist jeg sto på toppen med et lag rundt meg var i 2005. Jeg er så stolt av det vi leverer. For en seier! sier Magnus Moan til TV 2.

- Det er fantastisk å stå på toppen med gutter man tilbringer så mye tid sammen med. Å lykkes sammen gjør noe ekstra med deg. En lykkefølelse som er verdt å slite for. Nå er vi olympiske mestere, Magnus, sier Håvard Klemetsen og ser bort på Moan i et intervju på TV 2.

- Det er dette vi har drømt om, sier trener Kristian Hammer til TV 2.

Kometen Graabak har nå to gull med 0,9 sekunders margin i Sotsji. 0,6 mot Moan og 0,3 mot Riessle og Tyskland.

Jørgen Graabak dro tetgruppen gjennom hele den siste etappen og holdt unna for tyske Fabian Riessles spurt. Den østerrikske veteranen Mario Stecher stivnet mot slutten og greide ikke å blande seg i spurten.

Protokoll: Gratuler kombinertmesterne her!

På det norske laget gikk Magnus Moan, Håvard Klemetsen, Magnus Krog og ankermann Graabak. De hentet Norges 10. gull i Sotsji-OL.

GULLGUTTENE: Magnus Moan (fra venstre), Håvard Klemetsen, Magnus Krog og Jørgen Graabak. Foto: AFP


- Alle gjør en kjempejobb, men Håvard Klemetsen - det var en fantastisk prestasjon i dag, sier Halldor Skard junior i VGTVs OL-studio.

- Det var så tett og spennende som vi hadde ønsket og fryktet. Tre lag som kommer samlet inn, det er til å ta og føle på!

- Jeg tror spesielt hoppet mitt var avgjørende for at vi så muligheten. Alle var klare på at dette skulle vi dra hjem. At vi lykkes er fantastisk herlig, sier Klemetsen.

Godt utgangspunkt

De norske kombinertgutta haddet et meget bra utgangspunkt etter et kjempehopp på 137,5 meter av Håvard Klemetsen.

Norge gikk ut 25 sekunder bak Tyskland og 18 sekunder bak Østerrike, men Magnus Moan trengte kun 1,5 km på å hente inn teten.

- Jeg sto bare og spant da jeg skulle ut så jeg måtte holde igjen i starten, forklarer Moan til TV 2.

Direkte: F ølg vårt OL-studio her!

Norge, Østerrike og Tyskland gikk sammen resten av etappen før Moan sendte Håvard Klemetsen ut.

- Jeg hadde håpet jeg kunne gå fra litt, men de to andre gikk bra de og. Det var en bra fight, sier Moan.

Klemetsen i tet

Klemetsen har sin styrke i bakken og ikke i sporet, men holdt følge med Björn Kircheisen og Christoph Bieler.

Klemetsen så ut til å slippe like før mål, men gled inn konkurrentene, la inn en liten spurt og sendte Magnus Krog ut som førstemann.

- Dette er en fantastisk etappe av Håvard Klemetsen. Rett og slett, sa TV 2-kommentator Jørn Sundby.

Krog forsøkte å stikke flere ganger mot slutten av etappen og fikk noen meter til Rydzek (Tyskland) og Gruber (Østerrike) inn på stadion.

Gullvinner Jørgen Graabak gikk ut 0,4 sekunder foran Tyskland og 1,7 sekunder foran Østerrike.

Tyske Riessle og Stecher fra Østerrike gikk sammen med Graabak den første runden, og da hadde det for lengst vært klart at disse tre nasjonene ville stikke av med medaljene.

PS: Norge er for fjerde gang oppe i tosifret antall gull i et vinter-OL (10 som i 94 og 98). Norge nærmer seg rekorden på 13 fra 2002.

Reslutatliste lagkonkurransen i kombinert.1. Norge2. Tyskland + 0,3 sek3. Østerrike + 3,4 sek4. Frankrike + 1 min og 12 sek5. Japan + 1 min og 17 sek6. USA + 2 min og 21 sek7. Tsjekkia + 2 min og 22 sek8. Italia + 2 min og 51 sek
9. Russland + 5 min og 36 sek

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder