Svenskene skalv - videre til finalen på tid

STÅLKONTROLL: Ankermann Petter Northug glir rolig inn til norsk seier i semfinalen i lagsprint. Northug og partner Finn Hågen Krogh så ikke ut til å ha bruker for mye krefter før finalen. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Sendte Norge sikkert til finalen: Northug om spurten: – Ble ikke noe fight

FALUN/OSLO (VG) Petter Northug (29) kom først inn på oppløpet, tok et par krafttak og sendte Norge enkelt til finalen på lagsprinten i VM.

  • Øystein Hernes
  • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over fem år gammel

Det så svært enkelt ut for Finn Hågen Krogh og Petter Northug i det andre semifinaleheatet. Northug spurtet i mål foran Russlands Nikita Kriukov etter en overbevisende prestasjon på de seks rundene med makker Krogh.

– Jeg traff greit, men det ble ikke noe fight, sier Northug til NRK om prestasjonen på oppløpet.

VG Direkte:Følg Østberg-Falla og Krogh og Northugs gulljakt

Finn Hågen Krogh fikk gå i fred og ro i front den første av de seks rundene med heatrivalene Russland og Tyskland hakk i hæl.

Petter Northug la seg rolig bak, lot USA og Tyskland dra feltet på den andre runden, og sendte Krogh ut som nummer fire på den tredje runden.

– Det ble som jeg tenkte. Folk lurer litt på hverandre. Folk vil ha igjen så mye krefter som mulig. Jeg bestemte meg for å ta kommando i den siste etappen. Jeg er forberedt på både stor og liten fart og skal takle det meste, sier Northug til NRK.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Katt og mus med konkurrentene

Finnmarkingen gjorde som i den første runden og sendte Northug ut som førstemann på den fjerde runden. Og Northug beholdt samme taktikk med å legge seg litt bak teten. Skiesset sendte Krogh ut som nummer fem på den nest siste runden.

VG Live:Slik var lagsprint-kvaliken

Norge vekslet som nummer tre før den siste og avgjørende etappen. Sola kom da Northug la ut på sisterunden. Og så kom rykket. Midtveis i etappen tråkket Northug tilog tok teten foran Russland og Tyskland. Den ledelsen holdt helt inn til målstreken.

I det første semifinaleheatet tapte Sveriges ankermann Tedor Peterson spurten om andreplassen mot franske Baptiste Gros. Franskmannen kom knallhardt på oppløpet, og Peterson hadde ikke centimeterne på sin side.

Falla og Østberg videre

Federico Pellegrino var suveren og sikret Italia direktebillett til finalen, mens svenskene måtte håpe på at tiden holdt til avansement. Og det gjorde den.

– Calle (Halfvarsson) virker jättesterk, sier den svenske landslagstreneren Rikard Grip til svensk tv.

VG+:VGs VM-magasin (krever abonnement)

Finaleheatet vil bestå av: Norge, Russland, Italia, Frankrike, USA, Polen, Tyskland, Sverige, Tsjekkia og Finland.

I semfinalen for damer lekte Maiken Caspersen Falla (24) seg på oppløpet og sikret norsk finalebillett sammen med lagvenninen Ingvild Flugstad Østberg.

Duoen er gullkandidat på lagsprinten i fristil og beviste det i kvalifiseringen. Østberg og Falla lå begge i teten gjennom samtlige seks etapper.

Les også

Mer om

  1. Ski-VM
  2. Langrenn

Flere artikler

  1. Northug fikk show-forbud av treneren

  2. Wassberg mener Northug burde vrakes

  3. Norge klar for lagsprint-finalen: Falla lekte seg på oppløpet

  4. Norsk storeslem i semifinalen

  5. Klæbo etter VM-bronsen: – Tredjeplass er den andre taperen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder