BRÅhast i familien

MOLDE (VG) Fredag sa hans tidligere samboer nei til kandidaturet som skipresident. I dag blir Oddvar Brås (47) svigerinne visepresident i Skiforbundet.

Oddny Estenstad (35) har vokst opp i Brås skispor på Hølonda og blir lansert som visepresident på benkeforslag under dagens valg.

- Skarp dame, så jeg tviler ikke på at hun kan gjøre en god jobb, sier Oddvar.

- Det er på tide med flere jenter og yngre mennesker i skiledelsen, dessuten er hun skikkelig motivert til å gjøre en skikkelig innsats.

- Pussig at din tidligere samboer, Marit Myrmæl, også var aktuell i en toppstilling?

- Joda, det er jo et spesielt sammentreff og hyggelig at jentene er i skuddet. At jeg ikke blir kvitt bindingen til skisporten, spiller ingen rolle. Det er bare artig, sier Brå som kommer rett fra møte med Juha Mieto og Thomas Wassberg i Juonensuu.

Gjenvalg umuliggjort

Når Oddny Estenstad blir foreslått som visepresident på skitinget i dag, bunner det i at lovverket forbød valgkomiteen å omgjøre sin innstilling. Kraftige personangrep mot Jan Jensen fra visepresident Geirr Kihle og Hermod Bjørkestøl, umuliggjør at de velges inn i skistyret. Og da benytter trønderne anledningen til å innstille jenta fra Leik som har sittet to år i skistyret, til den nest øverste stillingen.

Oddny Estenstad har erfaringer som funksjonær både fra OL og VM, var presseattasje for skøyteløperne i Nagano og har altså erfaring i skistyret. Arvelig politisk innsikt har hun også, pappa Anders er ordfører i Mulhus.

Beklager

Jan Jensen beklager situasjonen som har oppstått i skiledelsen, er villig til ta ansvar for det som har skjedd og inviterte til å rydde opp under gårsdagens åpning av skitinget.

Dermed ser forbundet ut til å kunne fungere videre med utgangspunkt i et inntektspotensiale på 100 millioner kroner i 1999 og det kontrollutvalget karakteriserte som en mønsterbedrift.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder