DUELL: Calle Halfvarsson og Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mot brutal sprint i ny skitour: – Det blir melkesyre som gjelder

Det går mot en beintøff sprintkonkurranse i langrennsnyvinningen Ski Tour 2020 kommende sesong.

Den nye touren i langrennsverdenscupen går i perioden 15. til 23. februar.

Sprinten går i Åre 18. februar. Der vil sprinterne avslutte alle heatene med et ganske langt parti i alpinløypa i den svenske alpinmetropolen.

– Løperne skal konkurrere opp. Deretter trenger de en hviledag, sa Guri Hetland i arrangementskomiteen på en pressekonferanse torsdag.

les også

Sendte langrennsløpere til verdenscup uten dopingtester: – Uheldig

– Det blir en annerledes sprint. Det kan jeg love. Det blir klatring og melkesyre som gjelder, sa Södergren om sprinten.

Må reise med tog

Det er foreløpig ikke helt avklart hvor lang motbakken i sprintkonkurransen vil bli, men det blir en knalltøff avslutning uansett.

Östersund, Storlien-Meråker og Trondheim er andre konkurransesteder i Ski Tour 2020.

Løperne er også pålagt å reise med tog mellom de forskjellige arrangørstedene.

AMBASSADØRER: Anders Södergren og Marit Bjørgen var på plass under presentasjonen i Oslo torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum

– Det pirret litt da jeg så presentasjonen, sa Bjørgen.

Tett program

Ski Tour 2020 innledes med 10 og 15 kilometer fri teknikk i Östersund 1. februar. Dagen derpå står samme distanser i klassisk stil på programmet.

Dag tre består av den omtalte sprinten i fri teknikk i Åre, før det blir langløp på 38 kilometer mellom Storlien og Meråker på dag fire.

Femte etappe er en klassisksprint i Trondheim, før det hele avsluttes med 15 kilometer for kvinner og 30 kilometer for menn samme sted. Også finalen er i klassisk stil.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder