Knuste konkurrentene: Johaug overrasket over avstanden

Therese Johaug var fullstendig overlegen i sitt første renn etter Tour de Ski-triumfen. Samtidig fikk Ragnhild Haga sin største opptur på lang tid.

Halvveis i rennet strammet Johaug grept og distanserte alle konkurrentene. Denne gang over 10 kilometer individuell start i fri teknikk.

– Jeg følte meg veldig bra i dag, jeg hadde en god dag. Som jeg sa før start var jeg spent på hvordan kroppen ville reagere på hardøktene etter Tour de Ski, men jeg fikk jo føret mitt. Jeg var litt overrasket over at tidsdifferansen ble så stor, samtidig gikk jeg meg ikke bånn stiv, og fikk gode tilbakemeldinger hele veien, sier Johaug til NRK.

Løperen fra Dalsbygda ble satt på plass flere ganger i Tour de Ski, før hun avgjorde etappeløpet siste dagen. Etter en periode der hun har ladet opp på Sjusjøen var Johaug tilbake i knallform i Nove Mesto.

I løypene som ble karakterisert som ikke spesielt krevende var det aldri tvil i det lette snøværet. De løse forholdene passet Johaug perfekt. I mål var Johaug 40,3 sekunder foran Heidi Weng, som til slutt ble nummer tre.

– Det var veldig tungt, løst og ikke noe flyt. Men det gikk kjempebra plasseringsmessig. Jeg trodde det var verre enn det var. Det er vanvittig tungt der ute, sier Weng, som måtte innrømme at avstanden opp til Johaug var enorm.

Noe senere gikk russiske Natalia Neprjajeva i mål til 2. plass 32,7 sekunder bak Johaug. Ingvild Flugstad Østberg gikk forøvrig inn til 6. plass.

Rennet er også utgangspunkt for jaktstart søndag. Johaug var meget fornøyd med den store avstanden. I verdenscupen har Johaug nå en enorm ledelse. Hun er over 400 poeng foran Heidi Weng i sammenlagkampen etter å ha plukket over 1300 poeng så langt i sesongen.

Sist helg var det ikke alt som gikk på skinner for de norske løperne:

Samtidig var løpet en stor opptur for Ragnhild Haga, som har slitt voldsomt i lang tid.

Den olympiske mesteren fra 2018 hadde en stigende kurve i løpet og hentet løpere som lå foran henne mot mål på intervallstarten.

I mål var hun tre tideler bak Jessica Diggins på 4. plass. Tidligere i sesongen var hun nærmest listefyll. I Nove Mesto ble hun nummer fem.

– Oj oj, det er lykkedag for meg, sier Haga til NRK.

– Det har vært tunge halvannet år for meg. Mange ganger har jeg innbilt meg at jeg bedre enn jeg har vært på start, sier Haga og innrømmer at hun har tvilt på om hun skulle klare å snu karrierefallet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder