TILBAKE: Den svenske langrennsyndlingen Frida Karlsson gjør comeback i Falun søndag. Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Frida Karlsson etter problemene: – Jeg tok det veldig hardt

Søndag gjør den svenske langrennsyndlingen Frida Karlsson (20) comeback på hjemmesnø i Falun. Nå snakker hun ut om problemet som har preget sesongen hennes.

– Jeg tok det veldig hardt. I starten var jeg langt nede og bare sov gjennom dagene, sier Karlsson til NRK.

Det var i desember 20-åringen fikk startnekt etter at hun ikke oppfylte landslagets helsekrav. Nå skal hun tilbake i langrennssporet, og comebacket gjør hun foran svensker sulteforet på suksess – på hjemmesnø i Falun.

les også

Skitopp mener klimaspørsmålet tvinger frem endret verdenscup

– Alle lagkameratene mine har mål om å få gode resultater her, mens mitt mål bare har vært å komme meg hit, sier Karlsson selv til det fremmøtte pressekorpset i Falun.

Hun har ikke gått et verdenscuprenn siden 1. desember.

Siden har hun blitt kåret til «Årets nykommer» på den svenske Idrettsgallaen. Der fortalte hun at hun lot seg inspirere av Ingvild Flugstad Østberg, som også fikk startnekt tidligere denne sesongen.

Hun vant også årets lag med stafettdamene som tok gull foran Norge i Seefeld.

– Jeg synes litt synd på Frida. Hun får veldig mye forventninger fra folk rundt henne om at hun skal være i toppen og at det blir satt opp en duell mot meg, sa Therese Johaug til VG i Ruka i november.

les også

Fluor-forvirring før USA-renn: Nekter å ha nervøse skismørere i tollen

Johaug har som kjent vært suveren på distanserenn denne sesongen, og leder verdenscupen sammenlagt med god margin. Og igjen kommer Johaug med en advarsel før Karlssons comeback.

– Det var vanvittig imponerende det Frida gjorde i Seefeld, men å holde det nivået helg etter helg som senior ... man har ikke helt det grunnlaget som ung. Og det grunnlaget er man nødt til å ha, og man må være på hugget hver helg, sier Johaug.

Ingvild Flugstad Østberg tror det blir bra for Karlsson å gå på hjemmebane i Falun.

– Folk heier på henne og vil at hun skal gå fort og prestere. Jeg gleder meg veldig til å se Frida, sier Østberg.

PS! Det er sprint i Falun lørdag. Hverken Johaug eller Karlsson skal gå den.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder